5. jul – negativni tranziti Marsa i Merkura

Ovo je najopasniji dan u mjesecu. U isto vrijeme, desiće se dva važna astrološka događaja – Mars prelazi u znak Bika, a Merkur u znak Raka. Oba ova događaja će okrenuti planete protiv nas. Mars će ostati u Biku do 19. Avgusta, a za to vrijeme mnogi će postati sumnjičavi, nepovjerljivi, pomalo i uplašeni. U mnogim slučajevima, sve će to biti neosnovani strahovi, ali to nam neće biti velika utjeha.
Merkur u Raku je opasan jer ćemo postati letargični, pomalo nezainteresovani, bezvoljni. Usled svega toga, 5. jul će biti najgori dan za posao, za bilo kakve početke. Potražite svoju sigurnu luku, gde se osjećate opušteno i bezbrižno kako biste lakše savladali ovaj period.

13. jul – Supermjesec

Supermjesec je najopasniji tip punog Meseca. On će biti toliko blizu Zemlji, da će i na nebu biti vrlo upečatljiv i veći nego inače. To će takođe imati jači uticaj na naše živote, sreću i raspoloženje. Mjesec će biti u Jarcu 13. Jula, usljed čega ćemo biti malo povučeniji, okrenuti sebi. Više će nam prijati da vrijeme provodimo sami, nego u društvu.

16. jul – konjunkcija Sunca i Merkura

Konjunkcija je negativan aspekt koji se najčešće javlja između Sunca i Merkura, pošto se oni uvijek nalaze na istoj strani Zemlje. Astrolozi vam savjetuju da ovog dana ne napuštate svoju zonu udobnosti, da ne odlazite daleko i ne trošite mnogo novca. Ljudi kojima je sujeta jača strana mogli bi ovog dana da izgube sve što su u posljednje vrijeme stekli.

28. jul – Počinje retrogradni Jupiter

Posljednji opasan dan jula je dan početka retrofaze Jupitera. U ovoj poziciji planeta će ostati do 24. novembra. Mnogo loših stvari može da se desi tokom ovih mjeseci. Možemo izgubiti moć intuicije, postati pohlepni, beskompromisni. Najvjerovatnije ćemo već 28. jula osjetiti prvi talas negativnosti, izražen u vidu osjećaja anksioznosti i nedostatka motivacije.