Cvijanović: Potrebno razvijati dobre odnose između institucija RS i SAD-a

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za odbranu, zaduženim za Rusiju, Ukrajinu, Evroaziju i zapadni Balkan Lorom Kuper o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u RS i BiH, kao i o važnim regionalnim pitanjima.

-Konstatovano je da je potrebno razvijati dobre odnose između institucija RS i SAD-a, te provoditi zajedničke aktivnosti s ciljem jačanja kapaciteta za borbu protiv terorizma, sprečavanja ilegalnih migracija i odlazaka državljana BiH na strana ratišta, kao i postizanja većeg nivoa bezbjednosti u RS i BiH – saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Istakla je da cijeni dosadašnju saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti bezbjednosti, te izrazila uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Tokom razgovora, Cvijanović je ponovila da je RS u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti, te naglasila da suočavanje sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima zahtijeva intenzivnu saradnju nadležnih agencija na svim nivoima vlasti u BiH, kao i njihovu koordinaciju sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU