“Da imamo stranca, osvojili bismo zlato umjesto srebra”

Jedna od najčešćih tema posljednjih godina, kada je košarkaška reprezentacija Srbije u pitanju, jest trebaju li za nju igrati naturalizirani stranci, kao što je praksa u drugim zemljama.

U košarkašicama je to već postalo uobičajeno, ali u muškoj reprezentaciji ima dosta zagovornika da bi to bio poraz srpske košarke.

Jedan od onih koji smatra da su stranci potrebni je legenda jugoslavenske košarke Žarko Paspalj.

Smatra da je situacija u srpskoj košarci jako loša.

Stvari u našoj reprezentaciji već dugo ne štimaju. Očito su im legende nebitne, jer se njihov krik ne čuje. Doživljavamo i tek ćemo doživjeti neuspjeh, on se već događa, neizbježan je. Na sve smo to davno upozoravali, Duda je na te probleme ukazivao prije 15 godina. Posao po kojem smo bili poznati je nestao. Mi jesmo zemlja košarke, ali pitanje je u kojem smjeru idemo… Ovdje nije jedini kriterij “važno je sudjelovati”, nego je važno pobijediti. Možemo satima pričati o razlozima problema u srpskoj košarci, ali definitivno nismo prihvatili FIBA ​​sistem koji se implementira na pravi način. Prvi znak lošeg stanja je to što nismo otišli na Olimpijske igre, gdje smo bili viđeni… Sada su problemi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje i da smo dobili Belgiju, ostaje pitanje kako bi to sve prošlo. na… Bit će teško. Bojim se hoćemo li se plasirati na nadolazeće Olimpijske igre. Ništa se nije dogodilo preko noćirekao je Paspallj za Maxbet radio.

Legendarni košarkaš zalaže se za naturalizaciju stranih igrača.

Mislim da nam treba stranac. Uspio je napraviti razliku i utjecati da na dva velika natjecanja osvojimo zlato umjesto srebra. Trebao nam je stranac na poziciji četiri, što je za nas bilo jako kritično, ali nismo ga htjeli. Ne mogu to razumjeti. U vrlo smo teškoj situaciji i potrebna nam je sva moguća pomoć. Ne mogu shvatiti zašto samo mi izbjegavamo koristiti taj “joker”. Opet kažem, to je moje mišljenje, imamo primjer i u ženskoj košarci gdje smo postigli velike rezultate dobrim dijelom i zato što smo imali strance, pa nitko nije rekao da je stranac osvojio medalju, nego reprezentacija Srbije. Imate i Sloveniju kojoj je stranac uvelike pomogao da dođe do povijesnih rezultata. Ova situacija zahtijeva ozbiljno razmišljanje i djelovanje. Rezultati reprezentacije utječu na interes djece za košarku u Srbiji. Stvarno nam treba svaka pomoćzavršio je Paspalj.


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU