“Da smo igrali samo protiv Zvezde, rezultat je trebao biti 18:5, a ne 18:15”

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili su Kup Srbije prvi put od osnivanja kluba. Novobeograđani su u klupske vitrine donijeli četvrti trofej, jer su do sada dva puta bili prvaci Srbije, a jednom su trijumfirali iu Jadranskoj ligi.

Do prvog pehara u najmasovnijem domaćem natjecanju stigli su trijumfom na završnom turniru u Šapcu, gdje su u polufinalu svladali Partizan sa 16:8, a potom u finalu Crvenu zvezdu rezultatom 18:15. .

Kapetan Novog Beograda Filip Filipović na konferenciji za novinare čestitao je suigračima i stručnom stožeru na uspjehu te posebno istaknuo kako mu je ovo finale s crveno-bijelima možda i najteže u bogatoj klupskoj karijeri u kojoj je osvojio kao čak 37 trofeja.

Ova utakmica, kao i sve ono što se prethodnih godina dešavalo Vaterpolo klubu Novi Beograd, čemu smo svi bili svedoci, bilo je pravo siledžijstvo. Međutim, ove smo godine bili jači od svega. Na kraju je rezultat trebao biti 18:5, a ne 18:15, da smo samo igrali protiv Zvezde.rekao je Filipović i dodao:

Nažalost, u tom finalu Kupa u Šapcu morali smo se boriti s drugima i to je na neki način realnost srpskog vaterpola. Svi mi koji smo se vratili iz inozemstva, a koji smo prethodnih godina igrali za reprezentaciju i dali nešto ovom sportu, nažalost sada to moramo živjeti kao novu stvarnost. Samim tim ovaj trofej vrijedi još više, a naravno, Novi Beograd kao klub i ja kao kapiten ekipe ne želimo tu stati. Osigurat ćemo da ono što je planirano bude ispunjeno. Uz ovaj angažman i uz ovu energiju, možemo se nadati još većim uspjesima. Pokazali smo da kada je ovakav pristup i kada je energija unutar momčadi na ovoj razini nije bitno tko je u momčadi i tko nam je suparnik. Mogu biti jedan ili dva protivnika, pokazali smo da smo bolji od svihustvrdio je Filipović u vrlo emotivnom obraćanju.

Živko Gocić stao je iza svake kapetanove riječi, zahvalio se igračima i kolegama u stručnom stožeru te čestitao svima u klubu na osvojenom kupu:

Svi smo se utkali u ovaj trofej, za koji se nadamo da je tek prvi u sezoni i da će ih biti jošzapočeo je svoje izlaganje Gocić, a zatim dodao:

Sve ovo ne bih uspio bez mog stručnog osoblja koje je na telefonu 24 sata dnevno. Ovo je doista bio timski rad. Kada su na početku sezone objavljeni ciljevi, nazvao sam ih realnim. Tada sam rekao da vjerujem da je to ostvarivo, jer vjerujem u ove momke. Znam tko su i što su, znam i što su napravili u karijeri, kako se zovu i što stoji iza njih, a za ove druge mlađe koji nemaju toliko iza sebe znam što je ispred njih. Uvjeren sam da će sve biti u redu u budućnosti.

Gocić je istaknuo kako nije siguran da će njegova momčad pobijediti svaku utakmicu, ali da jako vjeruje u ovu momčad.

Nisam mađioničar da bih mogao tvrditi da ćemo osvojiti sva četiri trofeja ove sezone, ali imena, prezimena i rad koji ovi momci ostavljaju iza sebe daju mi ​​pravo da vjerujem u njih i da vjerujem u naše dobre rezultate u budućnostistaknuo je Gocić.

Direktor Novog Beograda Slobodan Soro istakao je da je jako sretan jer je osvajanjem Kupa zaokružena kolekcija domaćih trofeja:

Ovom smo se peharu nadali i prije, no jučer je stigao, što mu na neki način daje veću vrijednost. Prethodna tri puta izgubili smo u finalu. Zato moram čestitati kapetanu, svim igračima i stručnom stožeru na nevjerojatnoj predanosti i želji koju su pokazali u svakoj obrani i svakom napadu. To je nešto čime se ovaj klub ponosi i to je bila naša ideja kada smo počeli raditi na ovako visokoj razini. Želimo i ubuduće izgledati ovako kao što smo izgledali na ovom završnom turniru Kuparekao je Soro.

Pred Novobeograđanima je juriš na preostala tri trofeja, u Super ligi Srbije, Regionalnoj ligi i Ligi šampiona:

Probat ćemo se okititi s preostala tri pehara, ako bude moguće. Sigurno da je ovaj trofej koji smo osvojili u Šapcu nešto što nam daje pozitivnu energiju, govori nam da smo na pravom putu i da je način na koji radimo baš onakav kakav treba da bude.zaključio je Soro.

Novobeograđani nemaju odmora jer već danas putuju u Španjolsku gdje će u srijedu dočekati ekipu Sabadella u posljednjem, šestom kolu grupne faze Lige prvaka.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU