Đački dom u Zenici popunio kapacitete i za narednu školsku godinu uvećao cijenu smještaja za 13 KM

Đački dom “Nedžad Ibrišimović” Zenica popunio je svoje smještajne kapacitete za narednu školsku godinu, potvrdio je u izjavu za Fenu direktor te kantonalne ustanove Ermin Zukić.

Napominje kako su zbog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera i za narednu školsku godinu bili prinuđeni smanjiti kapacitet te će u sobama biti samo po dvoje učenika zeničkih srednjih škola.

– Popunjeno je svih 50 soba, ali ćemo pokušati da u neke sobe smjestimo po troje učenika kako nikoga ne bismo vraćali. Za sada nismo sačinili listu čekanja – kaže Zukić.

Veliko poskupljenje cijena osnovnih životnih namirnica kao i drugih usluga, prisililo je menadžment te ustanove da uveća cijenu smještaja.

– Svi smo svjedoci poskupljenja i bili smo prisiljeni da cijenu naših usluga uvećamo sa dosadašnjih 187 na 200 KM. U tu su cijenu uključeni su smještaj, tri obroka dnevno, odgojno-vaspitni rad s djecom…

Kao i svake godine, osim redovnog krečenja i čišćenja soba i svih ostalih prostora u domu, dodali smo i nove sadržaje. Tako sada svaka soba ima televizijski prijemnik i kablovsku televiziju, a parking ispred doma uredili smo te na njemu napravili teren za mali nogomet i odbojku. Tako naši đaci više ne moraju napuštati ograđeni prostor – ističe Zukić.      

Zenički će dom na smještaju za narednu školsku godinu imati uglavnom srednjoškolce iz općina i gradova Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona, ali po dvoje učenika dolazi im iz Bihaća i Tomislavgrada.

Dom ima na smještaju i 15 đaka koji pohađaju Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanja Zenica, za koje smještaj plaćaju centri za socijalni rad iz gradova i općina koji su ih uputili na školovanje. Cijena smještaja za takvu djecu je 350 KM.

(FENA) H. D.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU