Damir Petrinić podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora Centra Skenderija

Damir Petrinić je podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora sarajevskog Centra Skenderija.

Ovu informaciju na svojim društvenim mrežama je potvrdio premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk (NS).

Uk smatra da je Petrinić tokom dvogodišnjeg direktorskog rada pokrenuo rješavanje niza dugogodišnjih problema.

Sa žaljenjem sam primio informaciju Nadzornog odbora JKP Skenderija o neopozivoj ostavci gospodina Damira Petrinića na mjesto generalnog direktora ove iznimno važne firme za Kanton Sarajevo.

Gospodin Petrinić je za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata pokrenuo niz procesa rješavanja dugogodišnjih nagomilanih problema među kojima su i imovinsko-pravni odnosi koji su bili kočnica za obnovu ledene dvorane te uređenje projektne dokumentacije za obnovu Doma mladih“, napisao je Uk.

Među tim problemima je naveo imovinsko-pravne odnose za koje je istakao da su bili kočnica za obnovu ledene dvorane Centra te uređenje projektne dokumentacije za obnovu Doma mladih.

Konstatovao je da je Petrinić zaslužan za to što je ovaj centar postao centar, kako je izjavio, novih aktivnosti.

U periodu Petrinićevog mandata, Skenderija je postala centar novih aktivnosti kakav je Ex-Yu Rock Centar i Alternativni centar Amfiteatra doma mladih, na šta smo posebno ponosni.

Raduje me što u pismu ostavke navodi kako i dalje ostaje posvećen zajedničkom ciju i misiji da Skenderija postane centar sporta i kulture u Kantonu. Kao premijer, zahvaljujem mu se na predanom radu i želim uspjeh u svim novim životnim i poslovnim izazovima“, napisao je Uk.

Podsjećamo, inspektor Općine Centar je tokom Petrinićevog direktorskog mandata donio odluku o rušenju građevina na platou Centra Skenderija (Trgovki).

Međutim, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je poništilo odluku o rušenju.

Osim toga, tokom Petrinićevog mandata je aktuelizirano šta će biti s cjelokupnim centrom.

Naime, nakon objave Damira Nikšića ponovo je aktualizirana priča o interesu arapskih investitora da privatiziraju Skenderiju i na njenom mjestu grade novi kompleks, što je naišlo na brojne reakcije u javnosti.

The post Damir Petrinić podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora Centra Skenderija appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU