5.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Danas 20. sjednica Vlade SBK

Dvadeseta sjednica Vlade Srednjobosanskog kantona sazvana je za danas.

Na dnevnom redu predviđeno je gotovo 50 tačaka, među kojima je Godišnji izvještaj o razvoju sa pregledom provedbe Strategije razvoja Srednjobosanskog kantona za 2018. godinu, te Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za sufinanciranje rekonstrukcije regionalnih puteva .

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog odluka o izdvajanju sredstava za realizaciju vodoprivrednih projekata među kojima su izgradnja kanalizacije Slimena-polje, općina Travnik, izgradnja kanalizacije Putićevo, općina Travnik, regulacija rijeke Bile, općina Travnik, kao i čišćenje i uređenje rijeke Lašve, općina Travnik.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o raspodjeli sredstava za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima, Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava Hrvatskoj bolnici „“Dr. fra. Mato Nikolić“ Nova Bila, za sufinanciranje projekta energetske efikasnosti , Prijedlog odluke o raspodjeli i izdvajanju interventnih sredstava za rekonstrukciju puta u naselju Slimena , Prijedlog odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava za potrebe braniteljske populacije , Saglasnost za nabavku radova na rekonstrukciji krova na zgradi Općinskog suda u Travniku, te Izvještaj načelnika općine Travnik o utrošku doniranih sredstava.

  Dr. Bajraktarević: Predrasude su odraz neznanja, znanje i informisanost će i ovaj put pobjediti virus

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU