Danas Dan žalosti u Jajcu

Na osnovu Odluke Općinskog načelnika ponedjeljak, 10.4.2023. godine proglašava se Danom žalosti na području Općine Jajce povodom tragične smrti u saobraćajnoj nesreći trojice mladih građana Općine Jajce: Senada Poške, Elvira Čagalja i Selvedina Crnca.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Jajce, javnim preduzećima i ustanovama na području Općine Jajce.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima. Obavezuju se elektronski mediji sa područja Općine Jajce da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Dženaza-namaz trojici tragično preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca bit će klanjana danas, ponedjeljak, 10.4.2023. godine ispred Doma kulture u 14:00 sati, a nakon toga bit će upriličen ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli.

Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu „Struktura“ i prijateljima, još jednom, upućujemo izraze iskrenog saučešća.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU