Danas i u narednim danima nastavak nestabilnog vremena u BiH

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini lokalno slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Mogući su prolazni pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 celzija.

srijedu će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 celzija.

četvrtak nas čeka umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

petak će u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU