Danas objavljen prvi ponovljeni javni poziv za samozapošljavanje u TK

Na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje jutros u 8 sati objavljen je prvi ponovljeni javni poziv za program sufinansiranja samozapošljavanja za Tuzlanski kanton.

Zbog neutroška predviđenih sredstava iz prvog javnog poziva, danas je objavljen prvi ponovljeni javni poziv za program sufinansiranja samozapošljavanja Start up.

”Kada je riječ o samozapošljavanju za 2019. godinu planirano je oko dva miliona KM. Do sada je po prvom javnom pozivu utrošeno negdje oko 500 hiljada, malo više, tako da je preostalo za ovaj planirani prvi dio negdje oko milion”, kaže Amela Makul, stručna saradnica za informisanje Službe za zapošljavanje TK.

Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up namijenjen je nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti biznis. Putem prvog javnog poziva u martu, prema podacima Kantonalne službe, pokrenut je 131 biznis a zaposleno je 145 osoba.

U četvrtak 20. juna bit će objavljen javni poziv za program sufinansiranja zapošljavanja, kada će poslodavci imati priliku aplicirati odnosno zatražiti potreban nedostajući kadar.

rtv.slon

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU