Dani otvorenih vrata: Upoznajte se sa smjerovima koje nudi srednja škola na Drveniji

Od 10 do 13 sati traju Dani otvorenih vrata u školi na Drveniji, gdje se školuju budući pekari, frizeri, veterinari…I druge djelatnosti za koje u posljednje vrijeme vlada veliki interes.

Ekipa Sarajevskog jutra, posjtila je jutros ovu školu, oni koji nisu stigli doći i na vrijeme se upoznati sa smjerovima koje nudi ova škola, mogu pogledati sjajno javljanje Gorane Kurteš za TVSA.

Saznali smo da mjesta nema u odjeljenima za frizere, jer je to posljednjih godina izuzetno traženo zanimanje, ali to nije sve što ova škola nudi.

-Mi smo škola 4 u jedan, uslužne djelatnosti su prepoznatljive u cijeloj državi po frizerima I kozmetičkim tehničarima, zatim veterinarski tehničari, evo nas u jednom dijelu prehrane, koja ima trogodišnji I četverogodšnji smjer, trogodišnji –pekari, imamo još mesare I prerađivače mlijeka. Od četverogišnjih  zanimanja izdvajam, prehrambeni tehničar I nutricionist tehničar. Novine imamo u poljoprivredi, gdje imamo smjer fitofarmaceut – agrotehničar, poljoprivrednog tehničara, po kojem smo godinama prepoznatljivi I cvjećari, kazala je direktorica Velagić.  

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU