15 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

“Dani vakufa 2022” od 27. maja do 5. juna u osam gradova Bosne i Hercegovine

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 27. maja do 5. juna 2022. godine organizira 10. jubilarnu manifestaciju „Dani vakufa u BiH”.

Sadržaji ovogodišnje manifestacije, koja se održava nakon dvije godine prolongiranja zbog pandemije korona virusa, bit će održani u Sarajevu, Kiseljaku, Fojnici, Brčkom, Kaknju, Mostaru, Zavidovićima i Čeliću.

Manifestacija će zvanično biti otvorena posebnim programom u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u petak, 27. maja, kada će u svim džamijama u zemlji i dijaspori biti održana i hutba posvećena vakufima: „Vakuf – kruna dobročinstva i temelj zajednice“.

Dan kasnije, u subotu, 28. maja 2022. godine, bit će svečano otvorena i novoizgrađena Upravna zgrada Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

U okviru manifestacije „Dani vakufa u BiH“ u Fojnici i Kiseljaku bit će otvoreni vakufski objekti „Medresa“ i „Divanhana“, te otvoreni islamski centri u Kaknju, Mostaru i Zavidovićima. U Čeliću je ovom povodom planirano postavljanje kamen-temeljca za izgradnju islamskog centra u džematu Donji Humci.

Također, najavljeno je održavanje i drugih sadržaja, kao što su pormocije knjiga, izložbe i održavanje naučno-stručnog skupa „Pravna sudbina mukata-vakufa“. (kraj)

  Najveći negator genocida Milorad Dodik, najviše slučajeva negiranja u Srbiji
"dani vakufa 2022" od 27. maja do 5. juna u osam gradova bosne i hercegovine
"dani vakufa 2022" od 27. maja do 5. juna u osam gradova bosne i hercegovine

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU