Danijela Šahat za TVSA: Alternativno rješenje za izgradnju južne longitudinale

Gošća „Špice“ bila je Danijela Šahat predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Općinsko vijeće Novo Sarajevo je na hitnoj sjednici donijelo odluku o alternativnom rješenju za probleme pri izgradnji južne longitudinale prilikom čega će Vlada KS okončati imovinsko-pravna neriješena pitanja.

„Odluka je izglasana jednoglasno, to je ja mislim prvi put u našem mandatu da smo tako odluku donijeli bez političkih previranja i da su građani bili u fokusu interesovanja. Kada smo dobili ovu informaciju vezano za sve pregovore sa Kantonom Sarajevo, sa Direkcijom za ceste, Ministarstvom saobraćaja i Zavod za planiranje zajedno s našom Općinom, sazvali smo odma hitnu sjednicu da ne bi došlo do nekog odugovlačenja, jer smo pronašli to adekvatno rješenje“, kaže Šahat.

Imovinsko-pravna pitanja će biti riješena na potezu od križanja ulica Bulevara Ivice Osime i Kupreška do križanja ulica Bulevara Ivice Osima i Hamdije Čemerlića. Zgrada koja se nalazi na ovoj raskrsnici, a koja je također sporna po pitanju imovinsko-pravnih odnosa neće biti srušena, nego će tu biti napravljen kružni tok, koji bi trebao napraviti prohodnost saobraćaja kroz Grbavicu i Kovačiće.

Više u videu:

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU