Dekan Metalurško – tehnološkog fakulteta u posjeti ArcelorMittal Zenica

Razmatrane mogućnosti o nastavku saradnje Fakulteta i Kompanije

Dekan Metalurško – tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. Farzet Bikić posjetio je 1. jula 2021. godine kompaniju ArcelorMittal Zenica, sa ciljem razmatranja mogućnosti nastavka saradnje Fakulteta i Kompanije. ArcelorMittal Zenica je prethodnih godina pružala podršku Fakultetu u vidu stipendiranja studenata, pružanja mogućnosti studentima u obavljanju stručne prakse, podršku u izradi diplomskih radova i dr.

Na sastanku sa direktoricom Departmenta za ljudske resurse, Dijanom Božić – Srdanović, razmatrane su mogućnosti podrške Kompanije u promociji upisa studenata na studijske programe Metalurgije i Inžinjerstva materijala u novoj akademskoj 2021./2022. godini, s obzirom da ova dva studijska programa predstavljanju perspektivna zanimanja u industriji čelika. Također, ukazano je na važnost informiranosti mladih ljudi o mogućnostima zaposlenja nakon završetka fakulteta, kao i na činjenicu da su stručnjaci ovih oblasti potrebni Kompaniji u budućnosti.

Osim toga, dekan je podijelio važnu informaciju o dva nova studijska programa: Zaštita na radu i zaštita od požara i Inžinjerstvo zaštite okoliša, što su također perspektivna zanimanja i značajna za poslovanje ArcelorMittal-a u Zenici.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU