Delegacija Grada Zenice obilježila Dan državnosti BiH

Polaganjem cvijeća na spomen-kosturnici Papirna i spomen-obilježju Kameni spavač obilježen je Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U ime Grada Zenice nosilac aktivnosti bilo je Udruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Zenica.

Dokle god je nas antifašista iskrenih i poštenih, ova zemlja se neće predati. Biće i dalje nasrtaja, biće i dalje problema, ali mi ćemo to prevazići sigurno, ovaj grad to pokazuje i dokazuje, ovi ljudi koji su prisutni to pokazuju djelom, ne riječima. Jako je bitno da u predškolskom i školskom odgoju djece imamo čas antifašizma, čas historije da bi omladina znala ko je, odakle je, šta joj se sprema, ko je stvorio državu i od kad država postoji”, kaže Jasmin Dedić, predsjednik UABNOAR-a.

Prije 80 godina nije nastala Bosna i Hercegovina nego je obnovljena njena državnost, kazao je između ostalog gradonačelnik Fuad Kasumović u obraćanju prisutnima.

Prije svega svim građanima Bosne i Hercegovine u domovini i širom svijeta čestitam 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Imaju divni stihovi jedne pjesme koji kažu: “Bosna ostajala, Bosna opstajala”, mnoga zla su prošla kroz Bosnu, mnogo toga je prošlo, ali uvijek je Bosna ostajala i ostat će dok postoji čovječanstvo. Sadašnje stvari koje nekom izgledaju prirodno, meni nisu, međutim, sam onaj potez u manjem bh. entitetu da ne dozvole, okupljanje gdje se ZAVNOBiH održao to pokazuje njihovu slabost, a ne nikakvu silu. Prema tome svim građanima Bosne i Hercegovine i šire poručujem budite prkosni i ponosni i ne trebate se ničega plašiti”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Brojne delegacije iz javnog, društvenog, političkog života polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali su počast braniocima jedne i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. (N. G.)

delegacija grada zenice obilježila dan državnosti bih

The post Delegacija Grada Zenice obilježila Dan državnosti BiH appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU