Delegacija KO SDP BiH SBK/KSB posjetila Općinske organizacije SDP BiH u Busovači i Vitezu

Delegacija KO SDP BiH SBK/KSB, u čijem sastavu su bili predsjednik, potpredsjednici i sekretar KO SDP BiH SBK/KSB, posjetila je Općinske organizacije SDP BiH u Busovači i Vitezu.

Teme razgovora, pored Lokalnih izbora 2020 godine, su bile i stanje u lokalnim zajednicama, rad organa stranke, pripreme za izbore i rad Općinskih vijeća u Busovači i Vitezu.
Ono što je zajedničko za obje organizacije je pristupanje mladih u redove SDP BiH, što nam daje nadu da su u SDP-u prepoznali partiju koja Bosnu i Hercegovinu može izvesti iz zagrljaja nacionalističkih stranaka.U obje općine SDP BiH izlazi samostalno na Lokalne izbore 2020.godine.

Rad Općinskih vijeća je vrlo sličan. Koalicioni partneri SDA i HDZ, uz tridesetogodišnju koaliciju, malo toga imaju zajedničko, stalna su politička prepucavanja, što donosi štetu svim građanima općina.

U Općinskom vijeću Busovača još nije izabran predsjednik Općinske Izborne komisije, te koaliciji SDA i HDZ, predlažemo da istog imenuje iz redova opozicije.

Pošto je ponovo aktuelna MZ Kruščica, u vezi obnavljanja postupka za izgradnju mini centrale, dajemo punu podršku građanima MZ Kruščica u ostvarivanju njihovih interesa.


Pozivamo sve građane Busovače i Viteza, da dobro pogledaju unazad četiri godine šta su im obećali SDA i HDZ, a šta su uradili od obećanog. Malo toga je realiziranog, a građani odlaze sve više van države. Odlaze jer im je loše.

Vrijeme je da se okupimo oko najboljih vrijednosti koje imamo. To možemo samo sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU