Delegacija MUP-a KS – Uprave policije obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine položili su danas cvijeće i odali počast u spomen sobi MUP-a Kantona Sarajevo svim policijskim službenicima, kolegama, koji su ostavili trag u svojoj časnoj službi, a danas više nisu među živima.

Katica i Hajdarević su nakon toga odali počast i položili cvijeće na mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, kod Vječne vatre, na Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995, Mezarju ubijenim policajcima u Velikom parku, Spomen parku Vraca, te Spomen obilježju Novi Grad.

– Na ovaj dan se prisjećamo svih hrabrih sinova naše zemlje koji su dali svoje živote za njenu slobodu i nezavisnost. Naše kolege, policijski službenici, oduvijek su bili prvi na braniku svoje zemlje i svojih sugrađana i zato ih se i danas sjećamo s najvećim pijetetom. Svim građanima upućujem čestitke povodom 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uz poruku da čuvamo našu domovinu, jednako kao što moramo čuvati i uspomenu na ove časne ljude – poručio je Katica.

U svim policijskim stanicama Uprave policije MUP-a KS danas je položeno cvijeće i odata počast svim kolegicama i kolegama koji su poginuli na službi u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova KS.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU