Delegaciji UKC Tuzla kompanija TMD Group prezentovala prvi BH prototip respiratora

U radnoj posjeti kompaniji TMD Group iz Gradačca boravila je delegacija Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla predvođena direktorom prof. dr. Vahidom Jusufovićem. Pored direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla delegaciju su činili pomoćnik direktora za medicinske poslove prof. dr. Šekib Umihanić, šef Odjeljenja intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju doc. dr. Jasmina Smajić, dr. Dženan Halilović, spec. interne medicine i Maid Arnaut, dipl. ing. elektrotehnike.

delegaciji ukc tuzla kompanija tmd group prezentovala prvi bh prototip respiratora
delegaciji ukc tuzla kompanija tmd group prezentovala prvi bh prototip respiratora

Delegaciju je primio direktor kompanije TMD Group, Adem Hanić sa saradnicima. Tokom sastanka u Gradačcu, tim stručnjaka ove respektabilne kompanije, koji su učestvovali u projektovanju i izradi respiratora, predstavili su organizacionu strukturu kompanije, kao i mogućnosti i najznačajnije projekte kompanije TMD Group iz Gradačca. Tim stručnjaka TMD je prezentovao simulacija rada prototipa respiratora ove kompanije. Prikazane su mogućnosti režima rada raspiratora, softverska analiza rada, upravljanje i kontrola rada sistema.

Direktor UKC Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović je ovom prilikom istakao da je Univerzitetski klinički centar Tuzla u okviru svojih ovlasti spreman staviti tim medicinskih stručnjaka na raspolaganje u daljem razvoju ovog projekta.

“Zadatak našeg tima stručnjaka je da na osnovu kliničkog iskustva i dugogodišnjeg rada u intenzivnoj njezi, sa pacijentima kod kojih je potrebna potpomognuta vještačka ventilacija, daju ulazne informacije šta je intenzivistima potrebno za uspješan i siguran rad respiratora. Ostali parametri i kontrole bit će izvršene od strane institucija zaduženih za proces atestiranja takvih aparata”, rekao je prof. dr. Jusufović.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU