5 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Denis Barta danas u Travniku svira i pjeva za izgradnju nove Roditeljske kuće

  ()

  Prvi registrovani ulični svirač u BiH i pobjednik hrvatskog talent showa “Supertalent“, Denis Barta danas će u predivnom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad u Travniku prirediti mini nastup u okviru kojeg će sve posjetitelje podsjetiti na stare dobre evergrin hitove i prepoznatljive pop rock pjesme.

  Iako ga autizam, sljepoća i epilepsija onemogućuju da koristi ruke u obavljanju svakodnevnih životnih radnji i aktivnisti, ovaj nevjerovatno talentovani mladić uprkos svim poteškoćama ipak s nevjerovatnom lakoćom komunicira kroz život, i to muzikom.

  Nakon ogromnog uspjeha i osvajanja prvog mjesta u poznatom hrvatskom showu, Denis putuje gradovima Bosne i Hercegovine sa željom da se predstavi brojnijoj publici, ali sada sa još većim ciljem.

  Pored muzičke opreme kojom je na svim nastupima Denis okružen, uvijek se negdje tu nalazi i posebna bijela kutija. Kutija koja život znači, a u kojoj Denis skuplja donacije za izgradnju nove Roditeljske kuće u Tuzli.

  Vrijednost investicije izgradnje Roditeljske kuće iznosi oko 700.000 KM, a ona bi uveliko olakšala proces liječenja i predstavljala drugi dom za djecu i porodice koji se bore sa najtežim oboljenjima.

  Stoga, Denis će danas u periodu od 12:30 do 14: 30 sati svirati i pjevati za sve one koji trebaju pomoć , a Travnik i Travničani će, vjerujemo ponovo pokazati onu svoju prepoznatljivu humanu stranu.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO