Denis Barta danas u Travniku svira i pjeva za izgradnju nove Roditeljske kuće

Prvi registrovani ulični svirač u BiH i pobjednik hrvatskog talent showa “Supertalent“, Denis Barta danas će u predivnom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad u Travniku prirediti mini nastup u okviru kojeg će sve posjetitelje podsjetiti na stare dobre evergrin hitove i prepoznatljive pop rock pjesme.

Iako ga autizam, sljepoća i epilepsija onemogućuju da koristi ruke u obavljanju svakodnevnih životnih radnji i aktivnisti, ovaj nevjerovatno talentovani mladić uprkos svim poteškoćama ipak s nevjerovatnom lakoćom komunicira kroz život, i to muzikom.

Nakon ogromnog uspjeha i osvajanja prvog mjesta u poznatom hrvatskom showu, Denis putuje gradovima Bosne i Hercegovine sa željom da se predstavi brojnijoj publici, ali sada sa još većim ciljem.

Pored muzičke opreme kojom je na svim nastupima Denis okružen, uvijek se negdje tu nalazi i posebna bijela kutija. Kutija koja život znači, a u kojoj Denis skuplja donacije za izgradnju nove Roditeljske kuće u Tuzli.

Vrijednost investicije izgradnje Roditeljske kuće iznosi oko 700.000 KM, a ona bi uveliko olakšala proces liječenja i predstavljala drugi dom za djecu i porodice koji se bore sa najtežim oboljenjima.

Stoga, Denis će danas u periodu od 12:30 do 14: 30 sati svirati i pjevati za sve one koji trebaju pomoć , a Travnik i Travničani će, vjerujemo ponovo pokazati onu svoju prepoznatljivu humanu stranu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU