Denis Buntić ostaje NA SLOBODI: Sud donio odluku, odbijena žalba
Denis Buntić (41), bivši reprezentativac Hrvatske u rukometu ostaće na slobodi nakon što je pretukao suprugu Klaru.

Ona je 22. septembra prijavila Buntića da ju je pretukao u Ljubuškom (Bosna i Hercegovina), u porodičnoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom.

Kako prenosi “Avaz”, opštinski sud u Ljubuškom i drugi put je odbio žalbu tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona protiv bivšeg rukometaša.

– Vanraspravno veće Opštinskog suda u Ljubuškom je 3.10.2023. donio rješenje kojim se odbija žalba Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg – saopštio je sud.

Navodi se i da je majka Denisa Buntića više godina zaposlena u Opštinskom sudu u Ljubuškom i da je zbog toga taj Sud neuspješno pokušao da dobije izuzeće sa ovog slučaja.

Nakon prve žalbe kojom je Buntić pušten na slobodu određene su mu mjere zabrane.

Nakon što je Klara prijavila bivešg rukometaša policiji, prilikom pretresa kuće pronađen je arsenal oružja, a uznemirujući detalji ovog slučaja zaprepastili su javnost.

Klara je nekoliko dana nakon što je slučaj dospio do javnosti objavila audio snimak na kojem se čuje kroz šta je prolazila sa Buntićem.

– To su četiri zolje, automati, bombe, kalašnjikovi… To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena da dođe do njega, on bi me ubio. On je odlučio da me ubilje. Okrenuo se samo na sekundu i ja sam to iskoristila da pobjegnem kroz balkonska vrata. Da nisam pobjegla bila hih mrtva na licu mjesta – rekla je supruga bivšeg reprezentativca.

Iz Tužilaštva su potvrdili da je podnijeta nova žalba kojom se traži zatvaranje Buntića.

Kurir sportnovi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU