Deset najpopularnijih filmova u EON Video klubu u Bosni i Hercegovini

Novo, poboljšano izdanje EON Video kluba, najveće platforme video sadržaja dostupnih na zahtjev u Bosni i Hercegovini, korisnicima Telemacha je otvorilo vrata u svijet beskrajne zabave sa više od 25.000 naslova.

Istovremeno, ljubitelji filmova stavljeni su na slatke muke: šta gledati u ovoj bogatoj i raznovrsnoj ponudi? Da li birati najnovija ostvarenja ili filmove prema žanru, raspoloženju ili drugim, personaliziranim preporukama?

Odluka je isključivo na svakom pojedinačnom korisniku, kojeg do željenog sadržaja u EON Video klubu vodi tek nekoliko klikova putem modernog, inovativnog interfacea.

Bez obzira na odabir, svaki film sa sobom nosi mogućnost da nas inspiriše, pokrene, podsjeti na istinske životne vrijednosti i probudi cijeli spektar emocija.

Filmovi nas vješto povezuju s nepoznatim ljudima i njihovim sudbinama, baš kao što se u stvarnom životu lako povezujemo i uživamo u društvu osoba koje filmske citate „vade iz rukava”. I vi možete postati jedna od njih, uz opciju Scene previews, koja omogućava da pronađete i iznova gledate omiljene scene sve dok vam ne ostanu zauvijek u sjećanju. 

Osim društvenog života, filmovi nam mogu uljepšati i one dane koje želimo provesti daleko od svih – na godišnjem odmoru.

Uz opciju Download u EON Video klubu omiljene naslove možete preuzeti online i gledati offline na mobitelu ili tabletu bilo da uživate u romantičnoj drvenoj kolibi na planini ili ispod suncobrana na plaži. Možda baš uz neke od deset filmova koje su u proteklih mjesec dana najviše birali i gledali korisnici EON-a u Bosni i Hercegovini.

1. Čuvari formule

U jeku hladnoratovske krize skupina mladih jugoslavenskih naučnika izložena je smrtonosnoj dozi zračenja, te u pratnji tajne policije odlaze na kliničko liječenje u Pariz. Tamo ih liječi profesor Mathe, žestoki protivnik nuklearnog oružja koji, kao slamku spasa, predloži nikad izvedenu operaciju zamjene koštane srži. Je li Mathe uočio priliku za eksperimentiranje na živim ljudima ili im zaista želi pomoći? I šta su tačno radili naučnici kada su ozračeni?

2. Savršeni ubica

Cuda, ostarjeli ubojica, živi u suvremenom gradu koji se mijenja, u Miamiju. Ispod blještavila i glamura, brzih automobila i neonskih snova, tamna je podloga. Cuda radi za Estelle koja kontrolira frakcije podzemlja u gradu. Udružuje ga s novopridošlim Strayem, ambicioznim uličnim borcem. Zajedno su u ophodnji ulicama u Cudinoj Plymouth Barracudi iz 1971. Cuda upozna Billie koja ga podsjeti na kćerku.

3. Misija Kandahar

Curenje obavještajnih podataka razotkriva tajnu misiju i otkriva identitet CIA-inog operativca koji radi na Bliskom Istoku. Zaglavljen u srcu neprijateljskog teritorija, on i njegov prevoditelj moraju se izboriti za izlaz iz pustinje do mjesta spašavanja u Kandaharu u Afganistanu, izbjegavajući elitne specijalne snage koje ih progone.

4. Operacija Fortune: Prevara stoljeća

Super špijun Orson mora pronaći i zaustaviti prodaju nove ubojite tehnologije koju prodaje milijarderski krijumčar oružja Greg Simmonds. Nevoljko udružen s ekipom najboljih operativaca na svijetu, Fortune i njegova ekipa regrutiraju najveću hollywoodsku filmsku zvijezdu Dannyja Francesca, da im pomogne u njihovoj globalnoj misiji spašavanja svijeta.

5. Joker, Wild Card

Nick Wild je tjelohranitelj iz Las Vegasa. Posjeduje smrtonosne profesionalne vještine i ovisan je o kockanju. Kada mu prijatelja pretuče sadistički razbojnik, Nick se osveti, a kasnije saznaje da je riječ o sinu moćnog mafijaškog bosa. Iznenada, Nick biva uvučen u svijet kriminalnog podzemlja, progone ga policajci i traži ga mafija. Nakon što je podigao uloge, Nick ima posljednju igru da promijeni svoju sudbinu, ovoga puta na sve ili ništa.

6. Tačka preokreta

Film prati Nicolasa Shawa, penzionisanog američkog specijalnog agenta koji postaje dijelom elitnog ‘nevidljivog’ tima koji potiho izvlači najgore zločince širom svijeta.

7. Drakula: Buđenje zla

Zastrašujuća priča o trgovačkom brodu Demeter, koji je unajmljen za prevoz privatnog tereta – 50 neoznačenih drvenih sanduka koji plove do Londona. Na tom putovanju čudni događaji zadese posadu koja pokušava preživjeti prekookeansko putovanje, svake noći praćeni nemilosrdnom prisutnošću na brodu. Kada Demeter konačno stigne do obala Engleske, to je pougljenisana, napuštena olupina, a od posade nema ni traga.

8. Dina

Dina je priča o Paulu Atreidesu, genijalnom i nadarenom mladiću kojem je predodređena sudbina veća no što je može pojmiti. Paul mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi se pobrinuo za budućnost svoje porodice i naroda. Zlokobne sile uđu u sukob oko trgovine najdragocjenije tvari u svemiru, koja se može pronaći samo na tom planetu, a može otključati najveći ljudski potencijal. Preživjet će samo oni koji mogu svladati svoj strah.

9. Cesta

Od Cormaca McCarthyja, autora romana „Nema zemlje za starce“, dolazi dugo očekivana ekranizacija najprodavanijeg i Pulitzerovom nagradom nagrađenog romana „Cesta“. Nominiran za Oscara, Viggo Mortensen predvodi zvjezdanu glumačku postavu koju čine Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pearce i mladi Kodi Smit-McPhee u ovoj epskoj postapokaliptičnoj priči o preživljavanju oca i njegovog sina dok putuju neplodnom Amerikom koju je uništila tajanstvena kataklizma.

10. Hipnotiziran

Priča prati policijskog detektiva Dannyja Rourkea koji traži svoju nestalu kćer Minnie. Potraga će ga dovesti do saznanja da je njen nestanak povezan sa serijom pljački koje predvodi tajanstveni muškarac s hipnotičkim moćima. U namjeri da pronađe svoju nestalu kćer, Rourke sve više tone u nepoznato dok istražuje niz pljački banaka koje mijenjaju stvarnost, i koje će na kraju dovesti u pitanje najosnovnije pretpostavke o svemu i svima koji čine njegov svijet. Uz pomoć Diane Cruz, nevjerovatno nadarene vidovnjakinje, traži tajanstvenog čovjeka za kojeg vjeruje da drži ključ pronalaska nestale djevojke.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU