15 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

Deseta tuzlanska biciklijada: Očekuje se više od 5.000 učesnika

Biciklistički klub Tuzla i generalni sponsor M-Bike Shop provode završne organizacione pripreme za 10. Tuzlansku biciklijadu koja će biti održana 28. augusta.

Start i cilj jubilarne biciklijade je na platou u naselju Stupine, a organizatori očekuju rekordan broj učesnika.

– Na prethodnih devet biciklijada imali smo oko 22.000 učesnika i prešli smo ukupno 126 kilometara. Kada se osvrnem unazad malo ko je vjerovao da ćemo doći do desete biciklijade jer je teško održati masovne manifestacije. Uspjeli smo u tome i biciklijada je najmasovniji i najpopularniji događaj u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Zato s pravom očekujemo da će naša jubilarna biciklijada nadmašiti sve prethodne, a mi ćemo se potruditi da u organizacionom smislu budemo na visokom nivou – kaže Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla i idejni tvorac Tuzlanske biciklijade.

Ovogodišnja biciklijada, kao i sve prethodne, događaj je koji privlači građane i učesnike svih uzrasta. Mjesto je cjelodnevnog druženja porodica, promocije zdravog načina života, ekologije…

Prije zvaničnog starta bit će upriličena i tradicionalna Dječija biciklijada. Ruta Tuzlanske biciklijade je u dužini od 14 kilometara, a biciklisti će se kretati lokacijama: Stupine – Hotel Tuzla – Dom penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

  VREMENSKA PROGNOZA/ Evo kad nam stižu kiša i naglo zahlađenje

– Do 27. augusta moguće su online prijave. Očekujemo da ćemo imati više od 5.000 učesnika i učesnica. Prijavni obrazac moguće je popuniti na web stranici: www.tuzlanskabiciklijada.ba. Počinjemo, dakle, 28. augusta u 8 sati sa okupljanjem, a u 10.30 sati je predviđen start Dječije biciklijade. Nakon obraćanja organizatora start Tuzlanske biciklijade je predviđen u 11 sati, a u 13 sati ćemo imati izvlačenje dobitnika i uručivanje nagrada – kaže Mirsad Jusić.

Nagrade se dodjeljuju po sistemu tombole, izvlačenjem startnog broja učesnika. Za najsretnije učesnike obezbjeđena su tri bicikla i još mnogo ostalih nagrada.

Novina na jubilarnoj Tuzlanskoj biciklijadi je izložba retro bicikala. Izložba će biti upriličena na platou Stupina. Posjetioci će biti u mogućnosti da vide kako su bicikli nekada izgledali i kakvu su opremu tada na sebi imali. Iako na prvi pogled nema mnogo razlike između retro i današnjih bicikala, kada se malo bolje obrati pažnja može se vidjeti da ipak ima razlike primjerice u materijalu od kojeg su izrađeni, kočionom sistemu, položaj sjedenja i još dosta toga.

  Njemačka najavila mogućnost produženja mjera prema putnicima iz Češke, Slovačke i Austrije – TNTPortal

Organizatori biciklijade pozivaju sve građane koji imaju retro bicikl da ga izlože i pokažu dio historije na dan najveće biciklijade do sada.

Inače, svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost te se preporučuje da svi nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU