Desetak osoba palicama i bakljama nasrnulo na četiri mladića – TNTportal.ba

Skupina od desetak osoba sinoć je kod Stoca bejzbol palicama i bakljama napala četiri mladića.

Iz MUP-a HNŽ-a navode da je noćas, oko 0:10 sati, M.A. (2004.) iz Poplašića, Stolac prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes-Benz magistralnom cestom iz Mostara prema Stocu, kada je u mjestu Masline kod Stoca došlo do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V, nepoznatnih registracijskih oznaka.

Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla skupina od oko deset osoba, maskirani i s bejzbol palicama.

Dodaje se da su palicama lupali po njegovom vozilu, bacali baklje te nasrnuli na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, nakon čega su ih palicama udarali po čitavom tijelu.

Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru. Zajedno s prijaviteljem u vozilu su se nalazili E.G. (2003.) iz Stoca, D.B. (2002.) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006.) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, te im je ukazana pomoć u Domu zdravlja Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM SKB-a Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u Županijsku bolnicu dr. Safet Mujić Mostar. Mjesto je osigurano od strane policijske patrole PP Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti očevid, navodi se u izvješću.

Iz FK Iskra Stolac napisali su na svojoj Facebook stranici kako su napadači dio navijačke skupine Ultras, naglasivši da su među ozlijeđenima tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak.

O ovom slučaju oglasio se i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, napisavši na društvenim mrežama da je pretučeno četvero povratničke djece te da ovakvo nasilje hitno mora biti najstrože kažnjeno.

Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o ‘istragama u tijeku’ i ‘nepoznatim počiniteljima’. Dosta je više. Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionirano. Od MUP-a i Tužiteljstva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca – ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki, poručio je ministar.

(Fena)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU