17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 18 kolovoza, 2022

Detalji napada na Sarajliju u Splitu: Na tjemenu je imao rez iz kojeg je šikljala krv

Stajao sam na semaforu na Poljičkoj cesti, taman sam izašao s posla na pauzu, u blizini fast fooda „Meduza“ i odjednom mi prilazi neki momak star dvadesetak godina, normalno odjeven, ali potpuno krvavog lica i glave, tako započinje svoju priču za Slobodnu Dalmaciju jedan od svjedoka današnjeg brutalnog napada na mladića iz Sarajeva u Splitu.

„Vidio sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, vjerojatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na tjemenu bio rez iz kojeg je šikljala krv. Samo mi je, bosanskim naglaskom, kazao: ‘Zovite hitnu….’“, priča Splićanin, zaposlenik jedne od telekomunikacijskih kompanija koji se nešto prije 13 sati zatekao na cesti i ugledao zastrašujući prizor.

On kaže da je mladić bio u potpunom šoku, a on ga je pitao može li hodati te su krenuli prema Hitnom prijemu u bolnicu na Križine.

Tokom hodanja pretučeni mu je mladić ispričao kao je stajao na autobuskoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač.

  Danas Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine

„Ne znam je li im što odgovorio i zašto su ga počeli tući, nisam ga to stigao pitati. Ali uvjeren sam da su ga, osim nogama i šakama, tukli s nečim, onu reznu ranu na tjemenu zadalo je neko sredstvo. Uspio mi je reći da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati na strojarstvu (splitskom Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje – opa. a.). Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je slabo, jedva je hodao. Uspjeli smo doći do Križina, taman je izašao neki tehničar koji mi je rekao da ga moram odvesti na Firule. Kad sam rekao da ja ne mogu, onda su se smilovali i odveli ga oni“, govori Splićanin dodajući kako je poslije s prozora iz kompanije vidio da se na autobuskoj stanici pojavila policija.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

TNT Portal
TNT Portalhttps://tntportal.ba/
TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU