DETALJI POŽARA U VOGOŠĆI/ Nisu ga poslužili pićem, on zapalio objekat

Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, od ukupno osam koliko ih je zatražilo ljekarsku pomoć, nakon sinoćnjeg požara u ugostiteljskom objektu Oaza u Vogošći, piše Klix.ba.

“Uhapšen je H. M. (rođen 1980. u Vogošći) zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine”, kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Uhapšena osoba se trenutno nalazi u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Bit će kriminalistički ispitana u Upravi policije. Postupajući tužilac će odlučiti da li će biti predata Tužilaštvu KS.

“Izvršen je uviđaj kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS uz prisustvo i učešće policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS i sudskog vještaka PPZ struke”, rekao je Hadžiabdić.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uhapšeni ušao u ugostitetljski objekt u vidno alkoholisanom stanju i zapalio unutrašnjost objekta zapaljivom tečnošću. Pritom je i on zadobio lakše tjelesne povrede.

Prethodno je boravio u istom ugostiteljskom objektu gdje ga, prema našim saznanjima, osoblje nije željelo uslužiti budući da je i tada bio u vidno alkoholisanom stanju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU