Detalji ubistva u Brčkom: Muškarca namjerno udario autom pa mu vožnjom u rikverc prešao preko nogu

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv 21-godišnjeg Dušana Ilića iz ovog grada zbog sumnje da je automobilom usmrtio Slavena Marčetu

Brčansko tužilaštvo protiv Ilića je podiglo optužnicu zbog sumnje da je 16. maja ove godine, oko 21:20 sati, usmrtio Marčetu tako što ga je udario automobilom, a zatim mu vožnjom u rikverc prešao preko nogu.

“Tužilaštvo je optužilo Dušana Ilića zbog sumnje da je 16. maja oko 21:20 sati, kada je oštećeni Marčeta nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, naglo startao automobil marke Audi VII kojim je upravljao te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo. Njemu se stavlja na teret da je potom prešao pneumatikom preko nogu oštećenog vozeći se i unazad, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je Slaven Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Osumnjičeni je dan nakon ubistva uhapšen i doveden u prostorije Tužilaštva Brčko distrikta, gdje ga je tužilac ispitao i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu određivanje pritvora usljed opasnosti od bjekstva, što je ovaj sud u cijelosti prihvatio.

“Tužilaštvo je u ovom predmetu, u saradnji s Policijom Brčko distrikta sprovelo brzu, intenzivnu i sveobuhvatnu istragu usmjerenu na neodložno procesuiranje osumnjičenog okončavši je podizanjem optužnice za krivično djelo ubistva nakon samo dva mjeseca od njegovog izvršenja”, naveli su iz tužilaštva.

Podsjetili su da za ovo krivično djelo može se izreći kazna zatvora od najmanje pet godina pa do gornje granice ove kazne koja iznosi 20 godina.

Optužnicu kojom je istovremeno zatražilo i produženje pritvora prema optuženom, Tužilaštvo je dostavilo Osnovnom sudu gdje je u cjelosti potvrđena. Uz to, Tužilaštvo je ovom sudu predložilo da trajno oduzme automobil Audi VII, vlasništvo preduzeća Zoka Plastika d.o.o. Brčko, budući da se radi o predmetu upotrijebljenom za izvršenje krivičnog djela, zaključujući u optužnici da to zahtijevaju interesi opće sigurnosti i morala.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU