4 C
Sarajevo
Subota, 3 prosinca, 2022

Direktor ZZO KS poželio dobrodošlicu na posao članovima šehidskih i porodica poginulih boraca

Danas je u prostorijama Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo upriličena dobrodošlica za šest članica i članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca.

S njima je direktor Zavoda Muamer Kosovac nedavno zaključio Ugovor o radu u okviru projekta JU Službe za zapošljavanje KS “Vaučer za sve“.

Ugovori su potpisani sa četiri nova uposlenika ovog zavoda sa visokom stručnom spremom i sa dva sa srednjom stručnom spremom.

Ovim povodom, direktor Kosovac je napomenuo da je Zavod i u proteklom periodu pokazao da je društveno odgovorna kompanija sa posebno izraženim senzibilitetom prema ovoj kategoriji stanovništva.

Najbliži članovi njihovih porodica su dali najviše što se može dati – živote za odbranu naše države. To nas sve kao društvo obavezuje da ne zaboravimo njihovu žrtvu, ali i da članovima njihovih porodica olakšamo život u najvećoj mogućoj mjeri.

Zavod i njegov menadžment i uposlenici, u potpunosti su opredijeljeni da osiguranici dobiju usluge koje ovaj zavod pruža na najbrži i najlakši način, a takav stav se u potpunosti očekuje i od naših novih kolega“, istakao je direktor Kosovac.

  Dva parka u Sarajevu nazvana po bh. legendama - Kemalu Montenu i Safetu Isoviću

Također je naglasio i to da će Zavod, iako mu to obaveza prema projektu “Vaučer za posao”, ovim uposlenicima osigurati isplatu pune pripadajuće plate za radna mjesta na koja su agnažovani, a ne samo dijela koji osigurava Služba za zapošljavanje KS.

Želja nam je da naše nove kolege imaju jednake uslove, kao i svi radnici Zavoda, a da ukazano povjerenje opravdaju na najbolji mogući način“, istakao je ovom prilikom direktor Kosovac.

The post Direktor ZZO KS poželio dobrodošlicu na posao članovima šehidskih i porodica poginulih boraca appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU