DIVNA PRIČA: Na poziv Ivana Sajevića i GKM Vitez djeca iz Centra “Maestral” boravila na zimovanju u Travniku i Vitezu


Proteklog tjedna u Travniku i Vitezu na zimovanju su boravili štićenici Centra “Maestral” iz Splita, odnosno njihove podružnice “Miljenko i Dobrila” iz Kaštel Lukšića, a na poziv Udruge mladih “Enter” i Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez. Ova ideja rodila se početkom srpnja kada su članovi GKM Vitez u suradnji s KUD “Karol Wojtyla” i Centrom “Maestral” organizirali Ljetnu školu glume u Kaštel Lukšiću. Voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević, uputio je poziv, a ravnateljica Centra “Maestral” u Splitu, Jelena Burazin te podružnice “Miljenko i Dobrila” u Kaštel Lukšiću, Veronika Perić spremno prihvatile i organizirale dolazak djece u Lašvansku Dolinu.

“Od srca zahvaljujemo našim domaćinima Gradskom kazalištu mladih Vitez, Udruzi mladih “Enter” i Ivanu Sajeviću, ravnatelju Katoličkog školskog centra Petar Barbarić don Željku Mariću i don Josipu Dediću, kao i ministru obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB Bojanu Domiću koji su omogućili našoj djeci odlazak na zimovanje od 2.1. do 6.1.2024. godine. Zahvaljujući njima djeca su imala priliku otići u Vitez i Travnik”, istaknuli su između ostalog u zahvali iz Centra “Maestral”.Djeca, ali i njihovi odgajatelji, uživali su u sadržajnom programu tijekom svih pet dana, a odmah po dolasku posjetili su zgradu Hrvatskog doma u Vitezu, gdje su se kratko zadržali u Kazališnoj dvorani Vitez i prostorijama Radio Viteza. U Vitezu su tijekom narednih dana posjetili i Spomen park “Osmica”, gdje su položila cvijeće, upalila svijeće i pomolili se, a nisu zaobišla ni Torcidu Vitez, gdje su uz druženje dobili i prigodne poklone.Posjetili su i Franšizni centar BiH, odnosno njihov bazen, kao i bazen i spa sadržaje Etno selo Čardaci, gdje su uživali u sportskim aktivnostima na bazenima, ali i delicijama njihove kuhinje. Nisu zaobišli ni čarobnu Dolinu sreće, koja se nalazi u blizini, a koja je sve ostavila zadivljene.

divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu

U Vitezu je upriličen susret s općinski načelnikom ove općine, Boris Marjanović, a u u Travniku su se susreli s predsjedateljicom Općinskog vijeća Travnik, Vlatkom Lukić,

Tijekom boravka u Lašvanskoj Dolini bili su smješteni u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku pa su imala priliku vidjeti kako izgleda njihov odgojno-obrazovni sustav, ali uživati u sadržajima koje ovaj centar nudi. Tako je omiljen sadržaj bilo klizanje na ledu, ali i igranje nogometa na igralištu. Također, iskoristili su priliku i posjetiti njihovu farmu domaćih životinja.

Kako bi doživjela prave blagodati zimovanja, djeca su išla na planinu Vlašić, točnije na Galicu i iskoristila prvi ovogodišnji zimski snijeg tako što su se sanjkala, grudala i izradila snjegovića. Nakon toga su osvježenje potražili u planinarskom domu PD “Paklarske stijene”.

Naravno, kroz sve ove dane nezaobilazna je bila i gastronomija Bosne i Hercegovine pa su djeca u restoranima “Maestral” i “Vrelo”, odnosno ćevabdžinici “Hari” probala specijalitete poput travničkih ćevapa i bureka, ali i sjajne burgere iz pivnice “kod Crnog mačka”.

“Pred sam polazak, naši domaćini su djevojčicama poklonili ruže, dječacima i odgajatelju nogometnu loptu, a odgajateljici buket cvijeća i tim znakom pažnje još jednom pokazali koliko im je stalo do naših malenih. Pala je i koja suza zbog rastanka, ali smo se uputili kući s osmijehom na licu zbog skorog novog susreta. Još jednom veliko hvala našim domaćinima koji su izdvojili vrijeme i pokazali ljubav našoj dječici”, poručili su iz Centra “Maestral”.

Ništa manje emocija, radosti i sreće, nije bilo ni kod njihovih domaćina.

“Prekrasan tjedan je iza nas, nemoguće je riječima opisati sve divne emocije. Zbilja je bila privilegija provesti proteklih pet dana u društvu divne dječice, ali i njihovih sjajnih odgajatelja Franceske i Tonija. Već nam svi nedostaju i vjerujemo kako ćemo se uskoro vidjeti i družiti. Sjajno smo se zabavili, uspjeli i vidjeti dosta toga, ponešto i naučiti, ali i stvorili divne uspomene za čitav život. Naša ideja je da ovo preraste u tradiciju, a sigurno ćemo uspjeti i tijekom godine posjetiti jedne druge. Zahvale upućujem rukovodstvu centra “Maestral”, prije svij ravnateljici Jeleni Burazin i ravanateljici podružnice Veroniki Perić, kao i našim dragim prijateljima iz KUD “Karol Wojtyla” iz Kaštel Kambelovca, koji su nas i povezali, a onda i svima koji su pomogli da se ovo realizira, prije svih KŠC “Petar Barbarić” Travnik i ministru Bojanu Domiću”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu divna priča: na poziv ivana sajevića i gkm vitez djeca iz centra “maestral” boravila na zimovanju u travniku i vitezu

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU