17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Djeca u Tuzli besplatno uče ples u projektu “Plesom do pravilnog razvoja”

Djeca u Tuzli će u naredna dva mjeseca besplatno učiti ples u okviru projekta “Plesom do pavilnog razvoja” koji realizira Centar za ples i rekreaciju u cilju zdravog razvoja djece školskog uzrasta, saopćeno je iz tog centra.

Projekat se realizira pod pokroviteljstvom gradske uprave, a učestvuju deset osnovnih škola s područja grada Tuzle.

– Ovim projektom želimo postići da se djeca počnu više baviti sportskim aktivnostima i pokazati im da je to više cool od sjedenja za kompjuterom. Čak je i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije za djecu školskog uzrasta minimalno sat vremena dnevno baviti se nekom fizičkom aktivnošću. Tako ćemo postići pravilan razvoj djece – kazala je Azra Bajraktarević, glasnogovornica Centra za ples i rekreaciju.

Čak 300 učenika trenutno prolazi dvomjesečnu plesnu obuku i uči osnove određenih plesova da bi se pri završetku projekta predstavili na takmičenju svih škola koje učestvuju u ovom projektu.

– Najbolje treba nagraditi, zar ne? To ćemo učiniti i mi. Najbolja ekipa će dobiti nagradu, kako dolikuje pravom takmičenju, a naš zlatni sponzor je M-Bike Shop – rekla je Bajraktarević.

Cilj projekta je jačanje svijesti mladih ali i odraslih da se kreativnim plesno-sportskim programima i sadržajima može izuzetno doprinijeti zdravom razvoju djeteta, što u konačnici treba da doprinese ukupnoj kvaliteti života djeteta i sticanju saznanja o značaju bavljenja fizičkom aktivnošću tokom cijelog života.

U deset osnovnih škola u Tuzli koje učestvuju u projektu, djeca su već počela učiti osnovne plesne korake.

Zainteresirani se još mogu pridružiti „Plesu do pravilnog razvoja“, a vrhunski treneri potrudit će se da brzo nadoknade propušteno.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU