Dječak kojeg je majka drugog dječaka teško pretukla u školi “Saburina” se ispisao iz škole jer je izostala zaštita nadležnih

Da li se sjećate priče s kraja aprila koja je obišla cijelu Bosnu i Hercegovinu, kada je majka drugog učenika teško pretukla u Osnovnoj školi “Saburina” devetogodišnjeg D.R.?

Tom prilikom je majka njegovog vršnjaka pretukla D.R. u prostorijama škole, a policija je saslušala više svjedoka i ispitala osumnjičenu ženu koja se teretila za djelo “nasilničko ponašanje”.

Priča je posljednjih dana ponovo aktuelizirana obzirom da je daidža dječaka D.R. objavio da se ispisao iz škole jer ga niko nije zaštitio, direktno okrivljujući resorno ministarstvo i ministricu Naidu Hotu- Muminović.

Cijela priča oko ovog napada je poprilično frapantna…

@sarajevskaseharamedia Da li se sjećate napada na 9-godišnjeg učenika s kraja aprila? Učenik se na kraju ispisao iz škole jer zaštitu nije dobio, tvrdi porodica… #Sarajevo #sarajevo #sarajevotoday #ucenik #vratnik #saburina #skola #osnovnaskola #napad #majka #bosna #bosnia #bosnaihercegovina #bosnia🇧🇦 #bosnaihercegovina🇧🇦 #bosniaandherzegovina #policija #mupks #vladaks ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Podsjetimo, nakon završetka nastave D.R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole presrela i dočekala optužena majka njegovog vršnjaka gurnuvši ga da se vrati u hodnik. Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti ošamarila ga je tom jačinom da je odmah pao na pod.

Počela mu je curiti krv na nos, ali ni to nije zaustavilo napadačicu. Nakon toga je D.R. jako uhvatila za kosu i nastavila sa udarcima o zid i pod.

Ni fizički napad joj nije bio dovoljan, te mu je govorila kako je njen sin pametniji, u isto vrijeme savjetujući svom sinu da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan.

Posebno je frapantno da je D.R. govorila da mora ljubiti patike njenom sinu što je on odbio, ali ona ga je natjerala i na to poniženje… Također mu je prijetila i da slučaj ne smije prijaviti roditeljima…

U četvrtak, 27. aprila 2023., u hodniku jedne od OŠ u Sarajevu pretučen je D.R., učenik četvrtog razreda, od strane roditelja (mati) učenika iz njegovog odjeljenja.

Nakon završetka nastave, D. R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dječaka iz njegovog odjeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik. Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti tako jako ga je ošamarila da je pao na pod.

Krenula mu je krv na nos. Nakon toga uhvatila je dječaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje djeteta joj nije bilo dovoljno.

Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savjetovala da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan.

Kada je rekla da treba ljubiti patike njenom sinu, D. R. je pokušao to odbiti, ali ona ga je natjerala i na to poniženje“, naveo je daidža napadnutog 9-godišnjaka prije nekoliko mjeseci.

Dodao je da je žena prijetila njegovom sestriću da ne smije nikom reći o ovome i da će ubiti i njega i njegovu porodicu.

Svoje nasilje završila je govoreći da se ne boji njegovih roditelja. Tom događaju prisustvovalo je dvoje djece iz odjeljenja, od kojih je jedno pobjeglo nakon što je D. R. ošamaren.

Nakon što je s svojim sinom napustila školu, D.R. se vratio u učionicu, a kasnije je sve ispričao učiteljici.

Napad je zgrozio javnost u našoj zemlji, a po svemu sudeći slučaj će imati i svoj sudski epilog.

The post Dječak kojeg je majka drugog dječaka teško pretukla u školi “Saburina” se ispisao iz škole jer je izostala zaštita nadležnih appeared first on Sarajevska sehara.sarajevskasehara.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU