Dječija nedjelja posvećena djeci koja boluju od malignih bolesti: Danas uručena prigodna pomoć

U okviru Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo za 2023. godinu, danas je ministrica  rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, Enda Pavić-Pečenković, uručila odluke o dodjeli novčanih sredstava roditeljima djece koja boluju od malignih bolesti, a koji su po Javnom pozivu dostavili prijave.

Također, uručena je i donacija Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka, a koje je prepoznato u bosanskohercegovačkom društvu kao udruženje koje realizira brojne aktivnosti usmjerene na pomoć bolesnoj djeci i njihovim roditeljima.

Danas je za ovu namjenu izdvojeno 30.000 KM.

Ova novčana podrška predstavlja naš način da pokažemo djeci i njihovim roditeljima da smo zajedno sa njima i da smo im podrška u borbi koju vode za zdravlje svoje dječice. Mi smo uvijek spremni pomoći i naša vrata su vam uvijek otvorena. Uvjerena sam da su sredstva otišla u prave ruke i da će biti iskorištena na pravi način, a da će borba za zdravlje bolesne djece biti uspješna i zato sa ovoga mjesta danas želimo poručiti svima: “Sretan možeš biti svijete, samo ako je zdravo i sretno dijete“ – poručila je ministrica Pavić-Pečenković.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU