23.8 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  dm slavi 16 godina u Bosni i Hercegovini

  Šlosel, direktor dm-a BiH: 16. rođendan u znaku benefita za zaposlenike i kupce.

  Nastojanje da se u središte poslovanja stave potrebe pojedinca proizašla su iz vizije koju je Götz Werner, osnivač dm-a obznanio početkom 1970. postavivši tako temelje danas najuspješnijoj drogeriji u Evropi. Ista filozofija i principi koji u središte stavljaju čovjeka, bio on kupac ili zaposlenik, u Bosnu i Hercegovinu prenesena je 2005. da bi, nedugo zatim, u sarajevskom naselju Dobrinja 29. juna 2006. godine, gdje se nalazilo i prvo sjedište firme, bila otvorena i prva dm prodavnica u našoj zemlji.

  Danas, 16 godina kasnije, kompanija dm kao maloprodaja, ali i kao poslodavac, i dalje predstavlja jednu od najatraktivnijih kompanija na bh. tržišu. Osim stalnog unapređenja i širenja asortimana i prodajne mreže, uvođenja novih usluga i uz UVIJEKPOVOLJNO cijene, dm je ovu godinu započeo i s jedinstvenim programom lojalnosti za kupce, koji im omogućuje štednju putem mobilne aplikacije tj. digitalne active beauty kartice.

  dm slavi 16 godina u bosni i hercegovini
  dm slavi 16 godina u bosni i hercegovini

  „Ponosni smo što danas slavimo 16. rođendan uspješnog poslovanja kompanije dm u BiH. Kroz sve ove godine u središtu našeg poslovanja uvijek je čovjek, bio on kupac, zaposlenik ili poslovni partner. S njima smo uspješno savladali dosadašnje poslovne izazove, a zahvaljujući trudu i zalaganju zaposlenika te podršci i vjernost partnera i kupaca, nizali uspjehe“ – kaže direktor dm-a BiH, Damir Šlosel.

    Uprava ŠGD-a Hercegbosanske šume negira dug od 15 milijuna maraka

  Uz sve materijalne i nematerijalne benefite te uz radno okruženje u kojem se posebna pažnja pridaje balansu privatnog i poslovnog, očuvanju i unapređenju psiho-fizičkog zdravlja, dugogodišnji najpoželjniji poslodavac odgovorio je i na najnovije izazove s kojima se njegovi zaposlenici, baš kao i svi drugi bh. građani suočavaju: „Kako bismo ublažili posljedice inflacije i povećanja cijena osnovnih životnih potrepština u mjesecu maju donijeli smo odluku o vanrednom povećanju plate svim zaposlenicima u iznosu od 9%, što je već implementirano. Osim ovog vanrednog povećanja plata, kompanija dm svake godine zaposlenicima isplaćuje, u visini neto plate, regres u junu te tzv. trinaestu platu u decembru“ – dodaje Šlosel.

  Načelo „Čovjek na prvom mjestu” i danas, nakon 16 godina, živi širom Bosne i Hercegovine i kroz 83 prodavnice uređene prema visokim standardima. A ovo je samo dio najuspješnijeg drogerijskog koncerna u Evropi koji posluje u zemljama: Bugarska, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija te Austrija i Njemačka.

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU