DNEVNIK TVSA/Čišćenjem Spomen-parka Vraca najavljena proljetna akcija čišćenja

Čišćenjem Spomen-parka Vraca najavljena je proljetna akcija čišćenja u Kantonu Sarajevo, koja zvanično počinje 22. aprila. Ovaj nekada zapušteni spomenik, danas je potpuno očišćen i uređen, a problem njegovog održavanja u budućnosti konačno je sistemski riješen.

Spomen-park Vraca od danas u novom ruhu, potpuno opran i očišćen, a godinama je bio predmet rasprave u čijoj je nadležnosti. Uz finansijska sredstva Vlade KS, odnosno resornog ministarstva, proljetna akcija čišćenja počela je simbolično sa ovog mjesta, a zvanično i drugi dijelovi grada biće čišćeni od 22. aprila.

-S ovog mjesta počinjemo proljetno čišćenje KS na simboličan način, počinjemo odavde na poziv premijera i resornog ministra. Uvijek je važno da poboljšamo javnu higijenu, posebno lokaliteta poput ovog koji je bio zapušten – kazao je Nijaz Salamović, direkto KJKP “Rad”.

-Mi smo prvi put izdvojili sredstva da se namjenski čisti ovaj lokalitet u Novom Sarajevu i da se kontinuirano održava tokom cijele godine, to su sve stvari koje će polučiti boljim rezultatima – kazao je resorni ministar, Bojan Bošnjak.

A cilj Vlade KS da ovakvi projekti zažive i da se u budućnosti mnogo više ulaže kako bi grad bio čist.

-Ubacili smo u sistem održavanja javnih površina i Spomen park Vraca, nažalost u stanju je u kakvom jeste i mi ne možemo govoriti o EU, o antifašizmu i našoj državnosti ako ne vodimo računa o ovako značajnim spomenicima jer temelj današnje EU i obnove bh. državnosti jeste upravo antifašizam – istakao je Nihad Uk, premijer.

U narednom periodu komunalno preduzeće Park će održavati čistim ovaj lokalitet kako se više ne bi doveo u stanje u kojem je bio posljednjih godina.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU