DNEVNIK TVSA/Oni rade i za Novu godinu: Iz Hitne pomoći, Policijske uprave i Vatrogasne brigade pozivaju građane na odgovorno ponašanje

Dok se većina građana Sarajeva priprema da na otvorenom ili u krugu porodice i prijatelja, proslavi dolazak Nove 2024. godine, radnici Hitne pomoći, vatrogasci i pripadnici MUP-a KS Novu godinu provode kao i svaku drugu, radno i na dežurstvu, brinući se da sve protekne u najboljem redu. Podsjećamo, na izmjene u režimu javnog gradskog prevoza i izmijenjeni režim na pojedinim saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo, kao i na pojačano policijsko prisustvo, kontrolu saobraćaja i javnog reda i mira.

Na javnom dočeku Nove 2024. godine ispred Vječne vatre očekuje se prisustvo više od 25 hiljada posjetilaca. Zbog ovog broja posjetilaca osiguran je i veći broj medicinskih ekipa u KS.

-Pet kardiomobila koji bit će selektivno raspoređeni u Titovoj, Dalmatinskoj, na Trgu djece Sarajeva i ispred Pozorišta mladih. To su ekipe koje će tu večer biti na raspologanju i našim građanima i svim gostima, koji su odlučili baš ovu noć provesti u našem gradu – kazala nam je dr. Đenita Ćarić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, također su spremni za Novu godinu. Pozivaju građane da se ponašaju odgovorno.

Ekipe su spremne da dočekamo Novu godinu. Imamo dva obezbjeđenja, a to je u Mehmeda Spahe ispred Sloge i na koncertu koji će biti u Titovoj ulici. Nadamo se da će sve proći bez problema, a apelovao bih naravno građanima da manje koriste pirotehnička sredstva – istakao je Muhamed Duran iz Vatrogasne brigade KS.

Policijski službenici MUP-a KS, vršit će pojačan nadzor učesnika u saobraćaju. Apeliraju građanima da poštuju saobraćajane propise i ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol.

-Intezivnije kontrole ćemo raditi u segmetu upotrebe alkohola u saobraćaju, odnosno vožnje pod uticajem alkohola, prekoračenja brzine i drugih radnji u saobraćaju. Dakle, kada je u pitanju novogodišnji praznik, napominjem da je Gradska uprava bila dužna da obavijesti javnost o režimu izmjene saobraćaja i vjerujem da su to uradili. I Ministarstvo saobraćaja istaklo je svoje rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja – kazao je Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformisane policije KS.

U nedjelju, tramvajski saobraćaj će raditi produženo do 3 sata poslije ponoći na relaciji Ćengić Vila – Ilidža sa devet tramvaja u saobraćaju i intervalom nailaska vozila od pet minuta. Kompanija Centrotrans je saopćila da će funkcionisati noćna linija Baščaršija – Vogošća, a na kojoj će njihovi autobusi saobraćati od 1. januara.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU