Dnevnik TVSA: U TMP centaru za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju zaposleno je 12 fizioterapeuta

U sarajevskom naselju Nedžarići nalazi se TMP centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju u kojem nekoliko slijepih fizioterapeuta. Vedrog i nasmijanog lica nude vrhunske zdravstvene usluge koje su pomogle hiljadama osoba da otklone različite nedaće i tegobe. U centru trenutno radi 12 fizioterapeuta od kojih su desetero slijepe i slabovidne osobe. Oni nisu nikada pomislili da odustanu od svog cilja.

Meliha Hajduković, radi više od četiri godine u TMP centru. Za mnoge sugrađane, Meliha je primjer upornosti i volje, jer je fizički nedostatak nije spriječio da bude uspješna.

Napominje da su svi u Centru veoma vrijedni i da se međusobno pomažu kako bi kao tim što kvalitetnije i profesionalnije obavili posao. Meliha i njene kolege kažu da uživaju u ovom poslu, jer na taj način imaju priliku i mogućnost da pomognu drugim ljudima kako bi ozdravili.

Ferida Hadžić je istakla da je do sada na hiljade građana iz cijele Bosne i Hercegovine koristilo usluge ove ustanove, kao i da slijepim i slabovidnim osobama treba pružiti više šansi da pokažu svoj potencijal i znanje.

TMP centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju je ustanova u kojoj je angažovano najviše slijepih fizioterapeuta u Bosni i Hercegovini. Prema nekim podacima, u BiH živi oko 5.000 slijepih osoba, dok ih je u Kantonu Sarajevo 450 do 500.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU