DNEVNIK TVSA/Udruženje za sport i rekreaciju invalida: Održani Ilidžanski sportski susreti 2023.

Održani su Ilidžanski sportski susreti 2023. Takmičenje svake godine, već tradicionalno, organizira Udruženje za sport i rekreaciju invalida Općine Ilidža. Više od 70 učesnika iz BiH takmičilo se u tri discipline streljaštvo, pikado i šulen.

Streljaštvo zahtijeva spremnost, smirenost i strpljenje. Dio je i Paraolimpijskih igara od 1976. godine. Upravo zato na njegovom razvoju u našoj zemlji treba raditi, neophodna je veća podrška nadležnih, kaže Mirsad Hasić trener streljaštva i osvajač dvije zlatne medelja za BiH u ovom sportu.

Sve svoje znanje sam prvo sam na sebi primjenio, a sada sam krenuo da stvaram paraolimpijce … Zbog toga mi i podržavamo ovakve susrete, posmatramo strijelce da vidimo koji su bolji, a onda dajemo poentu klubovima da rade s njima još bolje, kako bi stvorili one vrhunske rezultate – kazao je Mirsad Hasić iz Streljačko invalidskog kluba Tuzla.

Takmičenje je veoma interesantno jer nastupaju odlični strijelci, koji su među prvima u BiH, a imamo i paraolimpijaca, tako da jako je interesantno pratiti njihovo nadmetanje, zalažu se, bitan im je svaki krug. Ja im čestitam – ističe Ibrahim Durmo, sudija.

Ilidžanski sportski susreti održavaju se svake godine. Takmiči se u tri discipline, osim streljaštva, u pikadu i šulenu. Važno je i što je ovo prilika za druženje učesnika, ističu organizatori.

Prvenstveno je ovdje važno druženje, a ne rezultati. Jedni za druge navijamo srčano. Važno je i da ljudi dođu i da kroz sport potičemo psihofizičku rehabilizaciju invalida – poručio je Huso Ćamo, predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida KS.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU