DOBRE VIJESTI / Za sve pacijente iz SBK osigurani besplatni pregledi magnetnom rezonancom

Poliklinika Medical centar potpisala je ugovor sa Zavodom za zdravstveno osiguranje SBK/KSB te svi osiguranici i korisnici usluga zdravstvenog osiguranja našeg kantona mogu obaviti pregled MAGENETNOM REZONANCOM (MRI) uz validnu ljekarsku uputnicu na trošak Zavoda.

dobre vijesti / za sve pacijente iz sbk osigurani besplatni pregledi magnetnom rezonancom
dobre vijesti / za sve pacijente iz sbk osigurani besplatni pregledi magnetnom rezonancom

Vaš besplatni pregled možete zakazati na dva načina:

  • Uz indikaciju za pregled MRI i nalaz ljekara specijaliste potrebno je dobiti odobrenje od strane Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK/Povjerenstva za odobravanje MRI usluga
  • Pacijente sa ljekarskim zahtjevom za hitni (CITO) MRI pregled može uputit specijalista bilo koje zdravstvene ustanove na prostoru SBK/KSB koji mora priložiti svoju hitnu uputnicu prilikom dolaska u našu ustanovu.

Pregledi se vrše na potpuno novoj najsavremenijoj magnetoj reznoanci SIEMENS AVANTO 1.5T TIM+DOTsystem.

Svi pacijenti sa uputnicom hitnog obavljanja MRI pregleda od strane ljekara specijaliste biće realizovani u toku tog istog radnog dana naše poliklnike, dok ce pacijenti sa indikacijom obavljanja MRI pregleda termin za isti dobiti u roku 24/48h.

Ovim putem zelimo zahvaliti predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti našeg kantona kao i rukovoditeljima Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB koji su prepoznali važnost i hitnost obavljanja MRI pregleda kod stanovnika našeg kantona koji više nece morati prelaziti stotine kilometara da bi obavili svoj MRI pregled od sada isti mogu obaviti u svom kantonu. Ovaj ugovor ce sigurno pozitivno utjecati i na prevenciju malignih oboljenja stanovnika SBK te uveliko skratiti put izljecenja pacijenata našeg kantona.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU