Dodik-Ponomarev: Intenzivirati saradnju u oblasti poljoprivrede i u industriji

Član  Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjoj Luci delegaciju Bjelorusije, koju je predvodio ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandr Ponomarev, saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je izrazio  zadovoljstvo činjenicom da je započela realizacija svih segmenata koje su prilikom njegove posjete Bjelorusiji iz juna mjeseca dogovorili on i predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Kako se navodi u saopćenju, Dodik i Ponomarev su se usaglasili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju u oblastima poljoprivrede i industrijske proizvodnje, kao i da je potrebno dodatno ojačati kulturnu i sportsku saradnju.

Ponomarev je također upoznao Dodika sa situacijom u Bjelorusiji i regiji, kao i s okolnostima u vezi s bjeloruskim posredovanjem u razgovorima između Ukrajine i Ruske Federacije.

Delegaciju Bjelorusije su, osim ambasadora Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti, činili i Aleksej Smirnov, savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Bjelorusije u Budimpešti, Dragoljub Švonja, direktor kompanije „Agropanonka“, generalnog zastupnika poduzeća „Minsk Tractor Works“, Pavel Dragun, direktor marketinga poduzeća „Bobryiskagrom“ i Milorad Šmitran, direktor poduzeća „Rijekatank“ i predstavnik kompanije „Belkommunmash“. Sastanku su prisustvovali i šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, predsjednik područne Privredne komore Banja Luka Goran Račić, kao i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske Goran Bursać, saopćeno je.

(FENA)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU