DOGAĐAJ NA DŽENAZI KAKAV SE NE PAMTI: Efendija iz Sarajeva i svi prisutni ostali u šoku

Događaj koji se desio 2017. godine, ali je svakako za ibreta i pouke.

Ef. Abaz, stalni imam džemata Jezero u Sarajevu, u blizini stadiona «Koševo», vidno je potresen došao u svoju džamiju u petak, a promijenio je i hutbu kojom se planirao obratiti vjernicima koji su došli na posljednju Džumu u ovogodišnjem mjesecu Ramazanu!

Okupljeni su mogli primijetiti da je ovog vjerskog službenika nešto očito jako potreslo.

A i sam im je o tome govorio u obraćanju prije klanjanja namaza.

Razlog je ono što se desilo na jednom ispraćaju dan ranije, u četvrtak 22.06.2017. godine. Na toj dženazi desilo se nešto čemu efendija Abaz, kako tvrdi, nije nikad svjedočio prije u životu, a za vjerovati je da tako nesvakidašnjem događaju nije svjedočila niti većina drugih ljudi.

Došao je i trenutak kada je zemljom trebalo prekriti tijelo, a kako je već i običaj lopate su se uhvatili prisutni. Bilo je nekoliko mladića, koji očito i nisu baš bili pretjerano vješti sa ovom alatkom, a nekako najviše se posla prihvatio jedan čovjek srednjih godina.

Uprkos vrućini, vještim pokretima zatrpavao je zemljom mjesto ukopa više od svih drugih, a onda je uslijedio šok.

Iznenada je pozlilo ovom čovjeku, poslije ćemo doznati, da je otac dvoje djece i jedan od prvih komšija dede Uzeira iz ulice Garaplina.

Nastalo je komešanje i metež, prisutni su mu pokušali pomoći, došla je i Hitna pomoć, ali ništa nisu mogli učiniti.
I gospodin Muhamed napustio je ovaj svijet. U trenutku i na mjestu gdje je došao da isprati svog komšiju.

Efendiju Abaza duboko je očito dirnuo ovaj događaj i potaknuo na razmišljanje. Želio je i s drugim da podijeli ta razmišljanja o tome koliko smo zapravo najčešće nesvjesni blizine smrti, iako znamo da će ona neumitno doći.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU