Đoković otkrio dokad planira da igra tenis: POSTAVIO PITANJE KOJE JE ODJEKNULO

U sportu je ranije bilo očekivano da se odmah na pragu 30. godine postavi pitanje: Do kada ćeš igrati?

To pitanje je odavno izašlo iz mode, ali bez obzira na to sportisti ga redovno dobijaju. Ko zna koliko puta godišnje i Novak Đoković mora da odgovori na njega, ali posljednji odgovor je oduševio sve.

Poznato je da je savjete dobijao od Kobyja Bryanta, a sada ih dobija i od Toma Bradyja, po mnogima najboljeg NFL igrača ikada i čovjeka koji je pomjerio granice dugovječnosti u sportu.

Upravo je njega naveo kao primjer.

“Tom Brady je sjajan primjer šampiona u svom sportu i neko ko je imao sjajnu karijeru i dugovječnost. Mnogo sati i vremena je uložio u brigu o sebi, u oporavak da se postara da svaki aspekt njegovog tijela i uma bude pokriven, kako bi mogao da ima dugotrajnu uspješnu karijeru“, rekao je Đoković u Rijadu.

Zatim je poručio da nema namjeru da staje sada. Zašto bi to i radio kada je osvojio sedam velikih turnira prošle godine.

“Naučio sam mnogo od njega, iz njegovog primjera i nadam se da ću moći da ostvarim karijeru koja će dostići 40 ili možda čak i više, vidjet ćemo. Sada se osjećam odlično u svom tijelu i igrao sam tenis zaista visokog kvaliteta. Ova godina je bila jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Zašto prestati dok još uvijek igrate sjajno? Nastavit ću i uzimat ću godinu jednu po jednu, pa ću vidjeti koliko daleko ću da odem.“

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU