Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ponovo o zabrani pušenja

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danasu 12 sati u sjedištu tog parlamenta u Sarajevu.

U najavljenom obimnom dnevnom redu je više predloženih zakona, među njima zakon čiji je predlagač delegat Ivo Tadić, o vanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH. Taj akt je Tadić predložio po hitnom postupku, dok je zakon o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo predložila, po skraćenom postupku, Federalna vlada.

Za ovu sjednicu je među brojnim drugim tačkama dnevnog reda planirano i izjašnjenje delegata o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Informacija o analizi efekta primjene Odluke Vlade Federacije BiH o ograničavanju povećanja cijena snabdijevanja električnom energijom (“Službene novine Federacije BiH”, broj 3/22), (zahtjev JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo za odobrenje nastavka rada Bloka 4 u Podružnici Termoelektrana „Tuzla“ i Bloka 5 u Podružnici Termoelektrana „Kakanj“), s prijedlogom zaključka, također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

Prema oficijelnoj najavi, sjednica će biti održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Javnost će je moći pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU