Domić/ Svi srednjoškolci u SBK uskoro u školskim klupama

U ponedjeljak su se maturanti u Srednjobosanskom kantonu vratili u školske klupe, a ostali  učenici srednjih škola, koji trenutno nastavu još uvijek pohađaju online, uskoro bi mogli učiniti isto.

Ovu informaciju je nakon današnje sjednice kantonalne Vlade u Travniku potvrdio ministar obrazovanja, mladih, kulture i sporta SBK, Bojan Domić.

Krizni štab nove mjere donosi svakih 14 dana, i razmatra se epidemiološka situacija. Sudeći po trenutnom stanju, sljedeća odluka o školama biti će popuštajuća. Maturanti koji su već vraćeni u škole, ranije završavaju i neće ih biti u školama, stoga će se vjerojatno steći epidemiološki i drugi uslovi da ostatak srednjoškolaca vratimo u školske klupe, za od prilike desetak dana”, rekao je Domić.

Ministar je dodao i da je u školama epidemiološka situacija stabilna, da nema narušavanja obrazovnog procesa te da nema preciznih podataka o cijepljenju djelatnika u obrazovnim ustanovama u našem kantonu.

Mi smo ranije razgovarali sa Sindikatom, očekujem, ako veći kontigent vakcina dođe u SBK, da će se i ljudi zaposleni u obrazovnim institucijama naći među prioritetnim za vakcinaciju“, naglašava ministar.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/1093786814452004
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU