Donji Vakuf – Most u izgradnji ispoljava ljepotu na Vrbasu – Bug.ba

Proteklog vikenda uspješno je izvršena demontaža privremeno nosive konstrukcije srednjeg raspona novog mosta na Vrbasu. Kako je na društvenim mrežama istaknuo Adnan Miralem, most na Vrbasu u centru Donjeg Vakufa svrstava se u kategoriju federalnog ranga, finansiran od strane Vlade i drugih institucija FBiH koje su definirale ugovore o dinamici radova i brojne druge uslove.

Mnogobrojni Donjovakufljani su upriličili šetnje i sjedne i sdruge strane Vrbasa sa razvijanjem priča i razmjenom informacija kada će biti završeni radovi i most predat na upotrebu i korištenje. Većina priželjkuje da se to dogodi u okviru narednog obilježavanja Dana općine Donji Vakuf, 14. septembra.

-Lokalni općinski službenici i zvaničnici savjesno i efikasno su izvršili obaveze iz svoje nadležnosti u nužnim pripremama za ukupnu realizaciju projekta. Cijeli projekat je vrlo kompleksan i komplikovan za izvođenje (susret dviju rijeka, geomehaničke osobine lokacije, obaveza neprekinutog toka vrlo frekventnog magistralnog i lokalnog saobraćaja…i td.) ali je dobro da ipak vidno napreduje. Postoji mogućnost da ubrzo jedan smjer saobraćaja bude privremeno pušten preko mosta radi predstojećeg (fazu po fazu) nastavka izgradnje kutijastog mosta-korita Oboračke rijeke i kružnog toka iznad. Sve će to, objektivno, potrajati kao i naše zajedničko strpljenje na putu do uspješnog završetka. Siguran sam da će most biti lijep kada se završi. Još važnije je da će most biti i za opštu dobrobit, istaknuo je Adnan Miralem.

donji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.badonji vakuf - most u izgradnji ispoljava ljepotu na vrbasu - bug.ba


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU