ĐORĐEVIĆ JE BIVŠI: Mlada reprezentacija dobila novog izbornika

Na sjednici Odbora za hitna pitanja FSS-a donesena je odluka o smjeni selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića. Smijenjen je nakon poraza od Engleske 9:1.

Odmah je imenovan njegov zamjenik. Usvojen je prijedlog Stručnog povjerenstva da novi izbornik selekcije do 21 godine bude Ljubinko Drulović, bivši član stručnog stožera naše A reprezentacije.

– Nakon tri utakmice, dvije pobjede i jednog pretjeranog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bježim od krivnje i apsolutno sam svjestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Kolegi Ljubinku Druloviću od sveg srca želim da on i ovi dečki uspješno privedu kvalifikacijski ciklus kraju i plasiraju se na Europsko prvenstvo. Još ništa nije izgubljeno, imamo šest bodova i mogućnost da se i dalje borimo za jedno od prva dva mjesta u skupini.rekao je Dušan Đorđević za sajt FSS i zahvalio kolegama i upravi na dosadašnjoj saradnji.

Direktor Sektora za sport FSS-a Miroslav Tanjga smatra da je ovakva odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana nakon teškog poraza u Engleskoj:

– Jako mi je žao što smo morali poduzeti ovaj radikalan korak. Bilo bi neodgovorno i neprincipijelno s naše strane da rezultat iz Engleske prođe bez reakcije. Neke stvari jednostavno ne možemo prijeći. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, radi se o dobrom čovjeku i kvalitetnom stručnjaku koji je svjestan delikatnosti situacije u kojoj se nalazi naša mlada reprezentacija.rekao je Tanjga i dodao da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan prijedlog članova Stručnog odbora FSS-a:

– Drulović se već dokazao u radu s mlađim kategorijama. S generacijom naših Orlova, koja je dvije godine kasnije činila okosnicu momčadi na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, osvojio je Europsko prvenstvo 2013. godine. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, nedavno je radio kao član stručnog stožera Dragana Stojkovića u A reprezentaciji, a kao čovjek iz sustava FSS-a zna koji su zahtjevi i zadaci na tako odgovornoj poziciji. Jasno je da mu svi zajedno moramo pomoći, da što prije prebrodi ovu situaciju i da će već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi naša mlada reprezentacija opet biti na visini zadatka. rekao je Tanjga.

Nakon tri odigrane utakmice Srbija ima šest bodova i nalazi se na drugom mjestu s Engleskom, dok je Ukrajina prva s maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova.

U studenom kvalifikacijskom roku očekuju nas dva velika ogleda na domaćem terenu, 18. studenoga u Bačkoj Topoli protiv Engleske i tri dana kasnije u Staroj Pazovi protiv Luksemburga.

Završni turnir Europskog prvenstva održat će se 2025. godine u Slovačkoj, a izravan plasman osigurat će pobjednici skupina i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih momčadi svoju će priliku tražiti u doigravanju.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU