Dortmund u vatru gura 15-godišnju mašinu: Njega i Haalanda ćete stalno uzimati na FIFA-i

Više nema dileme, Borussia Dortmund bacit će u vatru vunderkinda Youssoufu Moukoka.

Naime, pošto je u omladincima dao 31 gol u 18 mečeva, on će ove sezone, vjerovatno u roku od nekoliko nedjelja, debitovati za seniorsku ekipu.

Moukoko je igrao za ekipu do 17 godina, ali igra za omladince Njemačke, sa četiri godine starijim igračima, što znači da bez problema može da okusi i Bundesligu.

On će postati, bez sumnje, najmlađi igrač ikada u šampionatu, a već drži brojne rekorde. Najmlađi je strijelac u omladinskoj Ligi prvaka, dao je čak četiri gola. Sa 12 godina je igrao sa “Pancere” do 16 godina, dakle ide četiri godine ispred svoje generacije, što nikada nije viđeno.

Lucien Favre je potvrdio pisanje medija.

“Da, dobit će šansu, ovog mjeseca ili sljedećeg, vrijeme je da se okuša u prvom timu, čekamo još par stvari”, kaže trener Dortmunda.

Sadašnji rekord drži Nuri Sahin koji je pred 17. rođendan zaigrao za Dortmund, stvari su više nego jasne, Moukoko će srušiti još jedan rekord.

Sa Haalandom u tandemu, za par godina to djeluje zastrašujuće već sada, uz to, Giovanni Reyna je stigao u januaru, on je toliko impresivan da igra za seniorsku reprezentaciju Amerike i gledaćemo ga na Olimpijskim igrama.

Dakle, Reyna, Moukoko, Haaland, djeluje kao neverica.

Moukoko je inače Kamerunac, otac mu je njemački državljanin dugo, doveo ga je iz Yaoundea, mnogi su sumnjali koliko ima godina, ali postoji validan izvod iz knjige rođenih da zaista ima 15 godina.

Uprkos debatama u medijima, Nike se ne obazire. Prošle godine su potpisali višegodišnji milionski ugovor sa mladim napadačem za koga se tipuje da će imati karijeru iz snova.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU