DOŠAO NA POSUDBU I POSTAO LEGENDA/ Džeko u društvu velikana Vučice

Edin Džeko kapiten Rome i reprezentacije BiH u Romu je došao u ljeto 2015. na posudbu kao prekobrojni napadač u Manchester Cityju. Četiri i pol godine kasnije postao je kapiten, velikan i jedan od šest najefikasnijih nogometaša u povijesti slavnog talijanskog kluba.

Bosanska legenda Rome u pobjedi nad Lecceom 4:0 u 25. kolu Serie A postigla je 102. gol za klub u svim natjecanjima. Džeko se tako na listi najboljih strijelaca Rome svih vremena izjednačio na šestom mjestu s Vincenzom Montellom.

Međutim, Džeko je u takvoj formi da je pitanje tjedna kada će se probiti među tri najbolja strijelca Rome ikad.

Tri su razloga za to.

Do kraja sezone odigrat će još najmanje 14 utakmica u Serie A i Europa ligi te, što je još važnije, Džeko je ove sezone u sjajnoj formi. Prije kraja veljače postigao je 15 golova i tako nadmašio učinak iz cijele prošle sezone. Gol Lecceu bio mu je peti u posljednjih šest utakmica Serie A.

Konačno, tri Romina velika napadača ispred njega itekako su mu dostižna i to brzo. Pedro Manfredini postigao je samo dva, Rodolfo Volk četiri, a Amadeo Amadei devet golova više od Džeke.

Ako ili bolje reći kad preskoči njih, Džeko se penje na postolje Rominih golgeterskih velikana, na kojem će ispred njega biti samo Roberto Pruzzo sa 138 i Francesco Totti s 307 golova.

Ako Džeko u Romi ostane do kraja ugovora, ljeta 2022., lako je moguće da na vječnoj listi najboljih strijelaca Rome efikasniji od njega ostane samo Totti.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU