Doživljavate li bar pola ovih stvari na poslu, možda je vrijeme da date otkaz

Amy Morin kaže da neprijateljsko radno okruženje uništava život zaposlenika, a ekstremni slučajevi vode u depresiju. Prema njenim riječima, problem nastaje kada radnici ulete u zamku iz koje teško izlaze.

“Loše raspoloženje na poslu stvara spiralu nezadovoljstva koja utječe na misli i ponašanje. Često razmišljanje o negativnim stranama posla, donosi manjak produktivnosti i loše osjećaje”, objašnjava Morin.

Svi imaju loše dane na radnom mjestu. Problem nastaje kada zaposlenik počne dan bez volje, a radno vrijeme provodi na rubu suza.

Ovo su jasni signali koji govore da posao uništava život zaposlenika.

Stalno razmišljanje o poslu

Vikend je rezerviran za odmor i opuštanje. Kada zaposlenik dođe kući, a mislima je na sastanku koji nije protekao kako bi trebao, kvaliteta privatnog života je ugrožena.

Stalna briga o poslovnim obavezama povezana je s pojavom depresije. Morin kaže da mnogi radnici zbog toga ne uživaju u svom slobodnom vremenu.

Stalne žalbe

Nezadovoljni zaposlenik troši puno vremena i energije pokušavajući dočarati prijateljima i obitelji koliko mu je teško. Ispovijedanje donosi trenutačni olakšanje, ali i oduzima mentalnu snagu.

Druženje s kolegama iscrpljuje

Svakome je potrebno da se nekada osami, ali zadovoljni radnici uživaju s kolegama. Ako posao opterećuje, propuštaju se prilike za druženje jer razgovor sa suradnicima iscrpljuje.

Negativne misli vezane za posao

Sumorna atmosfera na radnom mjestu donosi pesimizam. Mnogi radnici tada misle da nikada neće dobiti unaprjeđenje ili se kaju zbog određenih poslovnih poteza.

“Unutarnji monolog ubija samopouzdanje”, objašnjava Morin.

Odbacivanje dobrih strana posla

Psihička slabost čini da zaposlenik uvijek sagledava mane posla. Čak i kada se dogodi niz pozitivnih stvari, zaposlenik pada u očaj zbog beznačajnog problema. Loše raspoloženje čini da sva pozitivna iskustva postanu nevažna, piše Bussines Insider.

Zdravstveni problemi

Depresija ne utječe samo na mentalno zdravlje. Često se manifestira bolovima u trbuhu, glavoboljom i ostalim tegobama. Ugrožen je imunitet zaposlenika pa su uslijed psihičkog nezadovoljstva skloni prehladama i drugim bolestima.

Teško ustajanje iz kreveta

Kada zaposlenik zna da ga na poslu očekuje nevolja, najradije bi prespavao radni dan.

indexhr

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU