Dr. Bakir Nakaš: Da su bili vakcinisani u februaru, danas bi bili sigurno živi

dr. bakir nakaš: da su bili vakcinisani u februaru, danas bi bili sigurno živi

Doktor Bakir Nakaš rekao je večeras na N1 da je reakcija države na pandemiju koronavirusa bila loša istakavši da je vakcinacija mogla spasiti brojne ljudske živote – prije svih medicinskih radnika.

“Definitivno nešto što nije normalno i što možda i ne liči na ono ratno stanje. Ovo što se danas dešava jeste posljedica jednog odnosa državnih organa i onih koji su bili odgovorni da unaprijed misle o potrebama stanovništva BiH i pripreme se za situaciju. Ako imate veliki broj zaraženih i hospitaliziranih, imate ćete i broj umrlih”, rekao je doktor Nakaš.

Kako je dodao, situacija je neuporediva čak i sa periodom rata.


dr. bakir nakaš: da su bili vakcinisani u februaru, danas bi bili sigurno živi

”Situacija u ratu je bila takva da ste bili u jednom momentu iz potpunog mira dovedeni u situaciju da nemate struje, vode, hrane, ali imali ste neku unutrašnju komunikaciju među ljudima, pomagali jedni drugima da situaciju prevaziđu. Kažu da je najgora osuda samica, ako vas zatvore u samicu i ako ste prepušteni razmišljanju onda ćete biti u prilici da vam jako teško to pada. Većinom zbog ovog stanja smo izolovani i ne komuniciramo jedni s drugima”, dodao je.

Govoreći o saslušanju u državnom Tužilaštvu nakon što je podnio prijavu protiv funkcionera usljed slabe ili nikakve reakcije na pandemiju, Nakaš je istakao da se radi o normalnoj proceduri.
”To je normalan postupak ako neko podnese prijavu. Na toj prijavi je moj potpis, može biti da sam ja potpisao, a može biti neko deseti. To je bio jedan razgovor s tužiocem i istražiteljem kojim se potvrđivalo ono što je navedeno u prijavi. Tako je data legitimnost navodima u prijavi i ona je postala aktivna. Ja sam bio samo jedan koji je potpisao. Taj broj je narastao negdje na 8.000 u ovoj peticiji”, pojasnio je on.

Istakao je da vjeruje da će prijava rezultirati sudskim epilogom.

”Prateći u posljednje vrijeme destine krivičnih prijava i odnosa prema njima, ova krivična prijava ima razlog zbog kojeg je Tužilaštvo reagovalo, mi smo za nekih desetak dana već došli u situaciju da je saslušan podnosiliac. Vidim odlučnost Tužilaštva da ovaj proces započne na vrijeme da bi mogao donijeti odluku. Postoji jako puno elemenata i oni se iz dana u dan potvrdđuju sa smrću liječnika i medicinskih sestara. Da su bili vakcinisani u februaru oni bi danas sigurno bili živi”, izjavio je Nakaš.


dr. bakir nakaš: da su bili vakcinisani u februaru, danas bi bili sigurno živi
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Dr. Bakir Nakaš: Da su bili vakcinisani u februaru, danas bi bili sigurno živi

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU