Dr. Kemal Dizdarević o otkazu Sebije Izetbegović: “Od sebe se ne može uteći, ni u Stambol ni u privatluk”

Sebija Izetbegović, bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, podnijela je otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Naime, nakon bolovanja i godišnjeg odmora, Izetbegović je u ostavci navela da odlazi u prijevremenu penziju.

U zahtjevu koji je podnijela navedeno je i da zatražila i otpremninu, u skladu sa Pravilnikom o plaćama i drugim ličnim primanjima.

Podsjetimo, Izetbegović je u decembru potpisala ugovor i trebala je nastaviti raditi na KCUS-u kao ljekar specijalista na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Novu odluku Sebije Izetbegović za televiziju N1 prokomentirao je poznati bh. neurohirurg Kemal Dizdarević.

Ne znam po kojem osnovu bi pomenuta trebala otići u prijevremenu penziju u specijaliziranoj i univerzitetskoj medicinskoj ustanovi. Pa nismo još sigurni je li uopće specijalizirala. Ako je osnova za prijevremenu penziju strah od hapšenja, onda smo svjedoci da ponekada i strah može biti naplaćen. Ako je to dogovor sa novim vršiteljem onda je to njegova greška”, kazao je Dizdarević.

Potom je dodao:

U svakom slučaju pokušava da utekne. Ali od sebe se uteći ne može, ni u Stambol ni u privatluk.”

Podsjetimo, Sebiju Izetbegović je naslijedio Alen Pilav, kao v.d. direktora. Proces imenovanja novog generalnog direktora Ismeta Gavrankapetanovića još nije završen.

The post Dr. Kemal Dizdarević o otkazu Sebije Izetbegović: “Od sebe se ne može uteći, ni u Stambol ni u privatluk” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU