Dragici Jurčević predsjednici UG Svjetlo uručeno priznaje za Volontera godine 2022.

Priznanje za volontera godine u 2022.godini koji je dobila Dragica Jurčević iz Viteza predsjednica UG Svjetlo Vitez, jučer u Zagrebu uručio je Ante Škegro savjetnik ministra ministarstva rada obitelji i socijalne politike.

Članice UG Svjetlo Vitez jučer su posjetile i tri bolnice u Zagrebu u pratnji članova Udruge fra Mladen Hrkač, gdje su podjelili paketiće za djecu te posjetili Vitežane koji su trenutačno na liječenju u bolnicama Klaićeva, Rebro i Sv.Duh.

Podsjetimo Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkač“ osnivač je Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Tijekom 2022. godine, Dragica je provela 900 sati dajući sebe, svoje vrijeme, znanje i vještine u organizaciji i provedbi brojnih aktivnosti u Udruženju građana „Svjetlo“ iz Viteza Udruženje građana “Svjetlo” Vitez te u lokalnoj zajednici. Kroz svoje osobne križeve susretala se s brojnim potrebitima i odlučila da ne može ostati imuna pogotovo kad čovjek u svim tim teškim i neizvjesnim situacijama spozna krhkost i prolaznost života. Kao višegodišnja predsjednica i voditeljica udruženja, jednakom požrtvovnošću i radinošću pristupa svakoj aktivnosti udruge čiji cilj je osvijestiti i educirati javnost o brojnim važnim temama kao što su pomoć i podrška onkološkim bolesnicima i drugim osobama u potrebi, podrška osobama na rubu siromaštva, rano otkrivanje karcinoma dojke, briga o mentalnom zdravlju te prevencija ovisnosti.

U izjavi za Radio Vitez, Dragica Jurčević je zahvalila na nagradi, ističući kako nagrada istovremeno pripada i Udruzi Svjetlo, čija je članica i predsjednica. Podsjetimo, nagradu za najbolju volonterku 2019. godine dobila je Ljerka Bralo, također aktivna članica Udruge Svjetlo, što dodatno govori o ulozi i značaju ove nevladine organizacije u humanitarnim aktivnostima na području Viteza, ali i puno šire.

IZVOR: www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU